onsdag 30 mars 2011

Ebola?

Hela släken har varit liggandes i någon form av ebolaliknade sjukdom efter lördagens begravning. Smittokällan kan eventuellt vara ett barn från Vännäsby.

Nu är jag i varje fall någorlunda på benen.

fredag 25 mars 2011

Liten penis?

Jag var med om en intressant händelse på väg hem från jobbet idag. Jag inledde en omkörning men samtidigt som jag gjorde det accelererade den framförvarande bilen kraftigt. Detta gjorde att jag var tvungen att avbryta omkörningen. En stund senare försökte jag mig återigen på en omkörning med samma utfall som tidigare men denna gång i ännu högre hastighet. Jag tutade och blinkade vilket framkallade diverse gester från föraren av den andra bilen. När han sedan svängde av vägen passade han på att veva ner rutan, sticka ut handen och visa obescena gester mot mig.

Vad kan ett sådan beteende beror på? Kan det vara för att man har en liten penis som gör att man inte klarar av att bli omkörd av någon?

söndag 20 mars 2011

Väggkänning

Det behövdes bara 1,5 timmes cykling med rejäl motvind sista halvan för att jag skulle få en väggkänning idag. Sista 10 minuterna gick riktigt tungt. Formen är alltså inte alls på topp.

För att komma tillbaka ordenligt efter detta debacle så såg jag till att trycka i mig ordenligt med fikabröd på min storebror och brorsdotters gemensamma födelsedagsfika.

torsdag 17 mars 2011

Vad i helvete är det frågan om?

Idag har vi återigen varit på föräldrautbildning. Jag vill sammanfatta det hela i följande ord: helvetet så jävla värdelöst!

Jag funderade ett tag på om jag skulle skjuta mig själv i huvudet för att slippa undan helvetet.

Det var en "familjerådgivare" som höll i dagens övningar. Temat var föräldraskapet och kärleken. Det gick ut på att förklara att jaget, parrelationen och föräldraskapet hänger ihop och påverkar varandra. Hon hade ritat upp en väldigt pedagogisk bild över detta med cirklar och pilar. Nästa gång tror jag de kommer berätta att vatten är blött och att eld är varmt eller något annat som ingen vet.

Vi fick även dela upp oss i grupper med kvinnorna i en grupp och männen i en annan grupp och diskutera frågor rörande barn och relationer. Familjerådgivaren kom in till vår grupp efter en halvtimme frågade om vi pratade om bilar eller barn. Jag försökte hitta någon form av glimt i hennes ögon men lyckades inte. Jag valde då mellan svaren: "Nej vi pratar om brudar och bärs" och "ja eftersom vi har penis är vi oförmögna att prata om annat än bilar". Tyvärr så fegade jag ur och valde det tredje alternativet: "vi pratar om barn, det finns väl ingen anledning att prata om bilar här".

Det känns fantastiskt bra och givande att få ta en halv arbetsdag för att få veta sådan som jag inte alls räknat ut själv av personer som inte alls har några könsrelaterade fördomar...

tisdag 15 mars 2011

Slut me

Försökte mig på ett kvällspass på trainern efter att ha jobbat sent men det gick inget vidare. Jag hade marshmallows i benen och trögflytande sirap i blodådrorna. Det blev 20 dåliga minuter.

Jag hoppas jag vaknar upp och är i toppform i morgonbitti.

måndag 14 mars 2011

40 km/h

Enligt vissa källor på internet så är man en riktigt cyklist om man lyckas snitta minst 40 km/h på en vänd- eller rundbana.

För att jag ska lyckas med det behöver jag nog köpa ett tempomonster som det på bilden samt en del dopning.

Jag tänkte dock i sommar testa hur nära jag kan komma med min vanliga cykel. Den kommer moddas något med en tempobåge och ev en ny sadelstolpe så att jag kan flytta fram sadeln för att på en så bra sittställning som möjligt.

Når jag inte ända fram på detta sätt så kanske jag i ett senare skede ändå får överväga det där med dopning och tempomonster.

söndag 13 mars 2011

Gammal

Om man blir kallad "gubbdomarjävel" innebär det då att man börjar bli riktigt gammal?

lördag 12 mars 2011

Ganska så najs

Vintercykling kan vara ganska trevlig. Idag blev det 2 timmar MTB i fantastiskt vårvinterväder. Någon grad varmt och strålande sol. Att cykla i sådan förhållanden är något trevligare än att sitta inomhus stirrandes i väggen och cykla på en cykel som inte rör sig framåt.

torsdag 10 mars 2011

Fresch

Det kanske blir att köpa en Fred Perry piké. Grymt fresch

tisdag 8 mars 2011

Lite död

Jag har just plågat ihjäl en liten del av mig själv genom att köra sådanadär 4 minutersintervaller. Nu blir det duschen och sedan sängen.