onsdag 23 april 2008

Meny

Det jag prioriterade framför träning igår var:

Röding
Röding från odling i jämtland inkokt i sötsyrlig grönsaksbuljong. Till detta en mandelpotatis-creme, inlagda primörer smaksatta med kummin och dillfrö samt ängssyra och krisp på potatis.


Ren
innanlår från våra fjälltrakter steks varsamt i ugn och får ligga och vila en stund för att kunna serveras perfekt. Serveras med en varm getostsallad på ost från Högåsens getgård, isbergsallad som smörslungats för att få lite mer kålkaraktär samt en rödbetsgele att kontra getostsmaken med.
Till renen serveras en friterad potatis/palsternacka-krokett som panerats med panko för det rätta krispet
Såsen är en kalvsky med kraftig sötma från rotfrukter

Ost
Friterad Västerbottensost, granskottssorbet, Skärvångens ädla kryddbröd & hjortronmarmelad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar