tisdag 30 juni 2009

Träning juni

I juni blev det 18 träningpass varav 11 cykelpass. Jag tränade i 30 timmar och 3 minuter. 81 mil cykling blev det.

Totalt för året är jag nu uppe i 238,5 mil utomhus att jämföra med 236 mil för hela 2008.

Varmt

Jag har 28 grader på mitt kontor. Skulle behöva en sådan här skjorta med inbyggd fläkt som drivs via USB:


Bra sagt

Paulo Roberto har sagt ungefär följande, (vet ej exakt ordalydelse): ""köper man de dyraste tränings-prylarna så får man dåligt samvete om man inte använder dom, så köp det dyraste som finns"

Det tycker jag var bra sagt. Att shoppa sig till motivation funkar alltid :-)

måndag 29 juni 2009

Skav

Mina löparshorts och cykelsadel är en dålig kombination!

söndag 28 juni 2009

Koll?

Läste på text-tv att veteranen och fd dopingavstängde Marcus Ljungqvist vann dagen linjelopp i SM. Mig veterligen har Marcus Ljungqvist aldrig varit avstängd för dopning. Den enda svensk som varit avstängd i modern tid är Niclas Axelsson. Tråkigt att det alltid ska skrivas som dopning i samband med cykel, även när det inte stämmer och detta på grund av att någon journalist har extremt dålig koll. Men nästa gång kanske de skriver att den fd dopingavstängde Susanna Kallur vann 100 m häck i SM. Det finns ju en svensk häcklöperska som åkt dit för dopning. Det är ju inte så lätt att hålla reda på dem...

Texten justerades senare.

Förövrigt anser jag att folk som går i matvarubutiker i bar överkropp bör deporteras till Sibirien så att de lär sig att ha kläder på sig bland folk.

lördag 27 juni 2009

Härlig förmiddag

Idag strax efter kl 8 rullade jag, Titanen och K iväg på en förmiddagsrunda med cyklarna. Vid avresa visade termometern på 23 grader trots att morgonen var ung. Inte ofta man kan köra med kortställ så tidigt på morgonen. Inte ofta överhuvudtaget man kan köra med kortställ. Vi cyklade till Brännland, vek av mot Kassjö, tog vindelvägen till Rödåsel och körde sedan hem via Vännfors. Jag fick ihop ganska precis 75 km på cykeldatorn.

Tyvärr fick K haveri på sitt bakhjul för andra rundan på raken så vi lämande honom vid vägkanten med ca 2 mil kvar. Blir nog en utgift för Mr K här.

Snitttemperaturen under rundan var 25 grader. Det kändes på slutet att man inte riktigt är van den värmen.

Här kommer några bilden från turen.








Förövrigt så sprang jag en mil i går men inte fn vann jag någon bil.

Om någon undrar vilken typ av golf jag spelade igår så var det långgolf och inte någon annan variant av golf.

fredag 26 juni 2009

Bonnbränna

Jag jobbar just nu stenhårt på min bonnbränna (även känt som golfbränna eller cykelbränna.) Fyra timmar golf i solen idag och i morgon blir det cykling...

tisdag 23 juni 2009

Stora händelser

Det har hänt flera stora saker idag på morgonen.

På väg till jobbet slog jag för första och troligen sista gången K i en spurt. Jag slog honom på uthållighet och inte på fart. Men en seger är alltid en seger ;-)

Vidare har jag och M på jobbet haft en diskussion under flera år om huruvida man ska ha underkläder under cykelbyxorna när man cyklar eller ej. Jag har ju självklart hävdat att man inte skall ha det medans M hävdat att man måste ha det för annars är det äckligt. Hon och hennes sambo CJ var och köpte cyklar samt diverse tillbehör igår. Försäljaren var mycket tydlig med att man, som nästa alla vet, inte får ha underkläder under cykelbyxorna. Diskussionen är äntligen avgjord till min fördel!

måndag 22 juni 2009

Intervju inför VMR

Bloggen har i veckan genomfört en intervju med André Wiklund, en av lagmedlemmarna i det favorittippade Lag Titanen. Här kommer intervjun:

Hur ser ni på era chanser i årets VMR?
Vi anser att våra chanser att lyckas är mycket stora. Vi har under våren fått ett par riktigt fina formbesked. Själv sprang jag kvartsmaran i Vännäs på just över 40 minuter och Johan visade fantastisk fin form under vätternrundan på han cyklade de 30 milen på 9 timmar och 20 minuter.

Vad ser ni som era största styrkor?
Vi är ett rätt komplett lag. Själv är jag sannolikt den bästa löparen i hela startfältet och Johans cykelform är som jag sa tidigare fantastisk. Ni som varit med tidigare år vet ju också att Johan är enormt bra på att paddla och jag själv är inte långt efter. Mot bakgrund av detta anser jag att vi måste vara topprankade i alla grenar.

Hur har ni tänkt lägga upp taktiken under loppet?
Jag vill egentligen inte avslöja vår taktik men eftersom vi är så starka i alla grenar kommer vi hålla hög fart tävlingen igenom. Har svårt att se att något lag ska hänga på i det tempot i fyra timmar.

Vilka ser ni som era största konkurrenter?
Svårt att säga vilka som kommer kunna utmana oss. Kanske något av EY-lagen eller Team revansch. Lag Sjögga presterar ju alltid bra men lyckas ändå år efter år komma undan favorittrycket. Jag tror de kommer bli farliga i år igen. Sedan finns det ju några oprövade lag som jag inte riktigt har koll på. Vi lägger dock inte så mycket energi på våra motståndare utan fokuserar mer på vår egen prestation.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på tävlingen.
Tack själv.

söndag 21 juni 2009

MTB

Idag har jag varit och testkört den avslutande MTB-sträckan till VMR. Den kommer bli tuff och utslagsgivande tror jag. En av de kortare MTB-sträckorna som varit med på VMR men samtidigt rejält tuff och varierad. Ska man köra riktigt fort på den bör man vara duktig på att klättra, snabb utför, åkstark på platten samt någorlunda teknisk. Man ska med andra ord vara bra på det mesta.

Ganska exakt 65 minuter tog det att cykla den idag med 35 minuters löpning innan. Jag blir dock förvånad om någon cyklar snabbare än 75 minuter med 2,5 timmars tävling i benen innan.

Tyvärr känner jag mig inte helt bra i mitt knä efter vätternrundan än.

lördag 20 juni 2009

Reklam

Intressant Coca-Colareklam...

onsdag 17 juni 2009

Brun

Såhär såg jag ut vid målgången efter vätternrundan. Jag ser brun ut. Inte för att jag varit i solen utan för att jag var skitig

Under timmen

Idag cyklade jag för första gången under timmen till jobbet. 59 min 47 sek. Hyfsad gynnsam medvind men ändå ingen storm i ryggen.

söndag 14 juni 2009

Vätternrundan 2009

Nu är jag åter hemma efter årets vätternäventyr.

Resan startade strax efter kl 6 i fredags då jag hämtade upp Johan. Vi laddade upp i bilen på väg ner genom att dela på två sexpack punchrullar, äta två godispåsar var samt köttbullar och potatis på IKEA i Valbo. Det visade sig senare att detta var en mycket bra uppladdning.

I Motala hade vi hyrt in oss i en lägenhet som vi delade med 4 andra cyklister. Vi hade dock fått VIP-rummet vilket innebar att vi fick sovrummet och dubbelsängen. Mycket trevligt!

Kvällen tillbringades med matintag, prylhandling mm innan vi gick i säng relativt tidigt.

Väckaren ringe 03.50 och vi åt frukost och klädde oss innan vi rullade ner mot starten.

Sista prognosen på kvällen visade att vi skulle klara oss från regn i stort sett hela tiden förutom kanske en liten skur i starten. Den skuren i starten höll i sig mer eller mindre omfattande i 17 mil... Kring Gränna regnade det så mycket att sikten var ytterst begränsad och man blev verkligen blästrad i ansiktet av grus och smuts från vägen. Men vi lyckade trots det minst sagt förmånliga vädret hålla humöret uppe på ett bra sätt och hade roligt hela vägen från start till mål.

Själva cyklingen flöt på bra under i stort sett hela rundan. Första 5 milen var väldigt behagliga då vi låg bakom ett gäng Engelmän som höll bra fart. De stannade dock och kissade rätt tidigt medan vi cyklade vidare. Vi trodde de skulle hinna ikapp med de gjorde de aldrig. Efter vi lämnat den klungan blev det solocykling ett bra tag innan vi hittade en liten klunga innan Gränna. Efter Gränna kom en regnskur av sällan skådat slag och samtidigt gav min framväxel upp vilket var lite frustrerande. Det gick dock att fixa så att kedjan låg på stora klingan resten av rundan. Störde egentligen inte så mycket förutom att jag fick stå upp i någon av de få backarna på banan. Dessutom tappade vi vår lilla klunga så att det blev mer soloåkning ett tag innan vi blev ikappcyklade av några som vi hänge på.

I denna stil fortsatte rundan. Vi hoppade på klungor som höll lämplig fart tills de eller vi stannade vid någon depå. Vi stannade i Fagerhult och Boviken plus ett stopp då jag höll på kissa ner mig efter ganska exakt 20 mil. Totalt stod vi still i 20 minuter. Vi behövde aldrig släppa någon klunga för att de höll för hög fart vilket var bra. Titanen klagade någon gång på att det gick för fort i klungorna men han vek aldrig ner sig. Han klagade även lite kring 20 mil att han var trött och nämnde något i Broviken i att skita i att cykla under 10 timmar. Jag sa dock åt honom att skärpa sig vilket han gjorde med besked.

Vi höll bra tempo även efter vårt sista stopp i Broviken. Vi tappade dock vår klunga i Hammarsundet då de skulle dricka kaffe. Jag tog då och drog på ett bra tag i ganska högt tempo. Efter 7-8 minuter tänkte jag lämna över till Johan men upptäckte då att vi fått en svans på ca 10 cyklisten vilket var perfekt för då var vi helt plötsligt en hyfsad klunga igen som körde ihop sista milen in mot mål även om några droppade av mot slutet.

Jag rullade in på 9.19 och Johan minuten efter på 9.20

Jag är grymt imponerad av Titanens runda med tanke på att han bara hade knappt 60 mil i benen innan. Han bet i otroligt bra och tog inte ut sig med långa förningar i onödan. Men så heter han ju också Titanen.

Själv är jag väldigt nöjd med min runda. Jag kände mig stark hela vägen och kände mig egentligen aldrig riktigt trött trots att jag hade några ordentliga förningar framförallt när vi körde ensamma och jagade ikapp några klungor.

Snitthastighet: 33,3
20 min stopp.
Puls snitt/max: 145/169

lördag 13 juni 2009

Avklarad

Då var årets runda avklarad. Det gick mycket bra trots att det regnade i 17 mil. Utförligare rapport kommer vid senare tillfälle.

Ikväll blir det fest hos E&P i Linköping.

Titanen är grymt stabil även om han verkar vara riktigt trött nu.

Nu!

Nu rullar vi till starten!

fredag 12 juni 2009

På plats

Nu är vi på plats i Motala. Vi har hämtat ut våra nummerlappar, shoppat lite i den gigantiska tillfälliga cykelbutiken och ätit en stor portion pasta. Nu är det materialvård som gäller innan det blir vila.

Det låter nu som vi ev klarar oss helt från regn vilket skulle vara fantastiskt.

9.5 timmar till start. Börjar nästan pirra lite i magen

torsdag 11 juni 2009

Snart dax

Nu är det bara drygt 12 timmar kvar innan bilen går med destination Motala och ca 35 timmar tills vi rullar iväg från starten av Vätternrundan. Väderprognosen blir sakta men säkert bättre. Nu ser det ut att i huvudsak bli uppehåll vilket känns skönt.

Ni kan följa min och Titanens framfart på vatternrundan.se. Det går även att följa loppet på eurosports webb-tv. Se vätternrundan på TV måste dock vara sjukt tråkigt

Jag ska dessutom försöka blogga lite via mobilen på resan och eventuellt under loppet om tillfälle ges.

onsdag 10 juni 2009

Regn och rusk

Vädret är ju som ni säkert märkt riktigt dåligt för att vara i juni. I helgen verkar det kunna bli ännu sämre. Framförallt i södra Sverige där jag ska vara och cykla. Igår visade prognosen för området kring vättern på att det skulle bli ca 8 grader, kraftigt regn och ca 8 m/sek. Fullkomligt vidrigt cykelväder med andra ord.

Nu ser det något bättre ut. Endast 2-4 m/sek något varmare och regnskurar enligt senaste prognosen. Ingen höjdarväder men klart bättre än det tidigare utlovade vädret. Till och med fantastiskt i jämförelse.

Blir det som den första prognosen sa så tror jag nog att jag fejkar skada...

söndag 7 juni 2009

Återbud till VMR


VMR har drabbats av tre tunga återbud. Det är Lag Balder, Bröderna Åström och Lag Deltidarna som kastat in handduken.

I Lag Balder är det Reza som ej kan vara med. Han ska tydligen besöka sitt nyköpta hus i Spanien just under VMR. Vi får se om Markus får tag på någon ny tävlingskamrat.

Av bröderna Åström är det Erik som viker ner sig. Han har relativt nyligt bokat en resa till Paris. Han påstår sig inte ha haft koll på vilket datum VMR går av stapeln...

I Lag Deltidarna är det Simon som har hoppat av. Vad orsaken är har ej framgått tydligt ännu men det ryktas som diverse suspekta skador.

Aktuell anmälningslista hittar ni på jockeastrom.se. I dagsläget är det 11 lag anmälda

Rösta!

Om ni inte redan gjort det så gå och rösta omedelbart!

Även om du inte är insatt så gå och rösta ändå på vilket som helst av de etablerade alternativen så att inte något främlingsfientligt alternativ eller något enfrågeparti som saknar politik i viktiga frågor så som skola, omsorg, miljö, jobb, jämställdhet osv får för stor andel av rösterna.

Är du EU-motståndare gå och rösta ändå. Se till att någon som har samma åsikter som du kommer in i EU-parlamentet.

lördag 6 juni 2009

258,6

Om jag räknar med de "inomhusmil" jag gjort i år har jag cyklat 258,6 mil under 2009 varav 181,6 utomhus. 2008 cyklade jag totalt 251 mil. Av totala mängden mil föregående år var 236,3 mil utomhus vilket innebär att jag ca 55 mil kvar innan jag passerar fjolåret. Jag har dock tänkt mig ca 35 mil nästa vecka så fjolårets siffror ska nog snart vara nådda.

Dagen tur blev drygt 11 mil tillsammans med Titanen. Vädret var helt enkelt bedrövligt. Kallt och jävligt. Under ca 45 minuter vräkte det dessutom ner hagel. Då finns det roligare saker att göra än att cykla. Det är dock bra för karaktären sägs det.

Jag har fått min nya hjälm. Den är mer grå/silverfärgad än vit. Jag har ännu inte bestämt mig för ifall jag ska behålla den eller byta till en svart med vita inslag.

Taskig timing

Att köpa gymkort dagen innan gymmet brinner ner måste vara höjden av taskig timing.

Eller så är det ett tecken på att styrketräning inte är något för mig...

fredag 5 juni 2009

Gym

Idag har det skaffats kort till Älvdalas gym. Tränings med balansboll är väldigt inne just nu. Denna kille tar balansbollstränade till en nya nivå...

torsdag 4 juni 2009

Protest!

Cyklisterna i de stora etapploppen protesterar, när de är missnöjda med något, vanligtvis genom att köra långsamt på någon etapp.

Idag var jag sjukt missnöjd med vinden på väg till jobbet och protesterade därför genom att bara cykla 29,5 km/h i snitt!

onsdag 3 juni 2009

Ny stass

Jag har köpt en ny cykeltröja i retrostil:

måndag 1 juni 2009

Ajaj

Jag löptränade för första gången på typ 8 månader i lördags. Jag har en jäkla träningsvärk nu trots att det var ett ganska kort träningspass.

I söndags var jag ute med kajaken för första gången i år. Även det känns i musklerna.

I morgon blir det träning som kroppen är van vid så att jag inte är handikappad i flera dagar...