fredag 31 augusti 2012

Kvällsintervaller

På grund av tidsbrist och dåligt väder blev det inomhusträning på monarken idag. Lite planlösa intervaller - 2 st 8 min intervaller på hög intensitet och sedan en 2 min intervall plus 30 sek spurt. Jobbigt och svettigt blev det och jag konstaterar återigen att man svettas osannolika mängder vid inomhuscykling. 

Jag bjuder på dagens pulskurva.
Spurten ledde till en puls på 190

torsdag 30 augusti 2012

På löpen

Jag har varit ute på första löppasset sedan juli 2011. Det blev 3 km i långsamt tempo med stumma ben.

Nu är det bara att invänta träningsvärken...

måndag 27 augusti 2012

Projekt deffabortisterbuken

Idag börjar projekt deffa bort isterbuken. Målet är att skala bort 4 kg ister innan sista september vilket kommer bli en rejäl utmaning.

Invägningen i morse visade på 85,8 kg och jag hade ett midjemått på 90 cm.

Frun är jättehjälpsam då hon pratar om att baka i kväll...

söndag 26 augusti 2012

Hetsätning

Hetsäter chips och godis då är vad kroppen behöver för att återhämta sig från dödsförkylningen som eskalerade efter gårdagens cykling.

Btw så börjar projekt deffabortisterbuken i morgon.

lördag 25 augusti 2012

Själevadsfjärden runt

I arla morgonstund åkte jag, bror och Johan S till Övik för att köra Själevadsfjärden runt.

Jag hade känt mig småförkyld och hängig i några dagar men hoppades att det skulle kännas bra när jag kom igång. Tyvärr gjorde det inte det utan det kändes istället rätt dåligt. Jag valde därför att kliva av efter 1 av de 3 tänkta varven. Tråkigt men ett korrekt beslut även om jag kunnat pina mig hela vägen runt.

Tyvärr var det bara 9 st som kom till start i den längsta klassen. En av orsakerna var att det enligt min bedömning fanns för många sträckor att välja på - 3, 5, 10 och 15 mil. Till nästa år bör arrangörerna stryka 10 el 15 milaren.

fredag 24 augusti 2012

Laddning

Preraceladdning med ett kvalitetsvin från Valpolicella och en påse godis

måndag 20 augusti 2012

Cykeltur mitt på blanka vardagen

Idag passade jag på att ta några timmar kompledigt på eftermiddagen och tog mig ut på en cykeltur i solskenet. Värmen från i helgen var dock tyvärr borta.

Jag körde Vännästrampet-rundan men åt andra hållet. Det flöt på riktigt bra de första dryga 5 milen och jag roade mig med lite tempoökningar och ryck i backarna, men med ca 2 mil kvar till Nordmaling blev jag helt plötsligt trött i dödsmotvinden som dykt upp. Jag hade dock en snickers i fickan som gjorde att jag vaknade till (inte när den var i fickan utan efter att jag ätit den).

I Nordmaling blev det ett glamorfika bestående av en cola och ett toskaknyte på Statoil innan jag cyklade vidare. Efter detta energiintag kändes hemresan rätt bra.

Det blev en runda på 12,3 mil med ett rullsnitt på 32,6 km/h.

Kvällen har tillbringats på stugvisning och med efterföljande budgivning. Ska bli intressant att se var detta landar.

Innan dödsmotvinden kom
Glamorfika
Dagen bjöd på fina vyer

lördag 18 augusti 2012

Lördagsmys

Direkt efter frukost hoppade jag i cykelkläderna och cyklade in till Umeå där jag stämt träff med snyggklas då skulle ut på en gemensam cykeltur. Vi tog vägen till Tavelsjö och sedan tillbaka via Trehörningen och Flurkmark. För min del blev det ca 10 avverkade mil.

Vi stannade vid ICA i Tavelsjö och köpte lite fika. Tyvärr var minipistagelängderna vi köpte något torra men det kunde vi leva med då vädret var osannolikt bra.

Efter genomförd tur blev det lunch, fika och middag hemma hos Klas med familj (+ ett bonusbarn) tillsammans med J och Junior som åkte bil in från Vännäs.

En riktigt trevlig dag med andra ord.
Skäggiga cykelgubbar
Sol och fina vägar
Stilfull burgarflippning
Ungdomen höll bra fart

torsdag 16 augusti 2012

Hem från Överklinten

Jag har varit i Överklinten i två dagar med jobbet och passade på att ta cykeln därifrån tillbaka till kontoret. Det blev 67 km i strålande sensommarväder. Ganska så najs skulle man kunna säga.
Kvarnhotellet i Överklinten
Fina vägar
Glad gubbe
Korts
Lila jakttorn

tisdag 14 augusti 2012

Cykelns nya kläder

Cykeln har fått nya kläder. Jag hade en vit styrlinda liggandes hemma som jag nu klätt cykeln med. Kanske inte så praktiskt men grymt stylish.


Skadat däck

Vad tror ni, det kanske där dags att köpa ett nytt däck? Detta hände under Mälaren runt i samband med att jag fick punktering. Jag körde alltså 17 mil såhär.


Vardag och snabb träning

Igår var det återigen vardag då jag började arbete igen. Jag gjorde dock en mjukstart med halvdag då vi kom hem från Stockholm strax innan fyra natten mot igår.

Stor del av kvällen ägnades åt ett hockeydomarmöte så det gjorde att det inte blev så mycket tid kvar för träning. Jag lyckades dock pressa in ett kort pass innan det blev mörkt.

Passet bestod av 10 min uppvärmning och sedan 11 km då jag tryckte på med tempocykeln. Jag lyckades spränga drömgränsen 40 km/h i snitt och landade på 40,4 km/h.

måndag 13 augusti 2012

Mälaren runt 2012

I lördags var det tidig uppstigning för frukost och transport till startplatsen av Mälaren runt 2012 då starten gick redan 06.00.

Det var ca 150 cyklister som deltog och vi rullade från Barkaby genom Stockholm med eskort av ett antal motorcyklister som såg till att vi fick företräde i alla korsningar. Det kändes nästan som man var proffs.

Efter knappa 4 mil släpptes gruppen iväg av motorcyklisterna och det blev åka av i varierad hastighet och ganska ryckigt. Efter ca 10 mil lugnade det dock ner sig något med ryckigheten.

När vi hade cyklat ca 16 mil kom vi till en sträcka med grusväg i ca 5 km där det gick på i ganska god fart. Precis efter att vi kommit ut från gruset hörde jag ett konstigt ljud från mitt framhjul och det visade sig att jag hade fått punktering. Jag ropade punka då tanken var att hela gruppen skulle hålla ihop vid punkteringar och likande. Jag låg dock långt bak och var nyttjade inte mina röstresurser tillräckligt så gruppen uppfattade inte att jag punkterat utan susade vidare. Just då kändes det lite småsurt att det eventuellt skulle bli 17 mil solocykling.

Jag lagade punkteringen och gnetade sedan vidare och efter ett tag kom jag ikapp en herre som tydligen cyklat en annan väg. Jag var dock tvungen att stanna nästan direkt jag kommit i kapp honom då jag upptäckte att jag vänt hjulet fel vid slangbytet vilket gjorde att det inte registrerades någon hastighet.

Jag ha återigen upp denna cyklist just innan Köping där vi stannade vid den fashionabla IC-kiosken där vi skulle få en signatur på våra startkort som ett bevis på att vi kört runt banan.

Stoppet där blev ganska långt och efter ett tag kom det ikapp ytterligare några cyklister som släppt från vår grupp tidigare. Jag rullade vidare tillsammans med dessa cyklister och efter ett tag kom ett avsnitt med dödsgrus där SVEVIA höll på med beläggningsarbeten.

Längs med denna sträcka stod det ett par cyklister med punktering och vid slutet av sträckan stod helt plötsligt hela den grupp som jag cyklat med och väntade in de som fått punka. Jag har med andra ord ikapp min grupp och anslöt till dem.

Det blev dock inte så mycket cykling närmaste tiden då det inte gick många kilometer mellan punkteringarna.Totalt tror jag det blev 10 punkteringar i gruppen. Tillslut kom vi dock igång och kunde ta oss hela vägen runt till Stockholm.

Denna runda blev ett rejält test av justeringarna jag gjort i samband med bikefiten och det kändes bra. Det mest positiva var att jag inte fick några känningar i knäna över huvud taget.
Cykelgubbe

Finväder

Fashionabla IC:kiosken som ej tog kort men sålde herrmagasin...

Dödsgrus

Punkteringsväntan

Paus på MCD

fredag 10 augusti 2012

Mälaren runt i morgon - 333 km

I morgon går Mälaren runt och jag är anmäld. Dessutom är jag anmäld till bärsärkargruppen som skall snitta över 32 km/h. Det blir intressant att se vad över 32 km/h innebär.

Runt Mälaren är det tydligen långt, riktigt långt - 333 km. Det är det längsta jag någonsin cyklat och det ska jag göra med helt nya inställningar på cykeln. Det blir med andra ord ett ordenligt test av den genomförda bikefiten.

Mälaren Runt 2012 ingår i Århundradets idrottsfest i Stockholm 2012. Under OS 1912 användes denna bansträckning för cykelloppet. Vann gjorde då Sydafrikanen Rudolph Lewis på otroliga 10 timmar och 42 minuter på grusväg och med oväxlad cykel.

onsdag 8 augusti 2012

Bikefittad

Nu har jag varit på Sportson vid kungens kurva och bikefittat mig.

Han som genomförde denna bike fit enl Specialized body geometri konceptet hette Micke.

Micke klämde, kände och mätte mig från alla håll och kanter för att hitta igen tveksamheter i min kropp som skulle kunna påverka hur jag ska sitta.

Efter ha klämt och känt på mig ett tag konstaterade Micke att min gubbkropp inte var allt för defekt utan ganska fräsch och symmetrisk men att jag var lite väl styv (främst i baksida lår). Vi konstaterade även att mina fotvalv var lika höga som Golden Gate-bron.

Efter denna kroppsgenomgång var det dags att sätta sig på cykeln så Micke kunde inspektera mig in action.

Jag satt redan hyfsat men Micke gjorde några mindre justeringar; sadeln höjdes med 0,5 cm och flyttades tillbaka lika mycket. Vidare flyttades klossarna under skorna bak något.

Gällande mina Golden Gate-fotvalv så gör de att knäna viks inåt när jag trampar vilket inte är optimalt och leder till påfrestningar. Därför fick jag (fick köpa) ett par skoinlägg som gjorde att knäna numer rör sig rakt istället.

Nu blir det att cykla och sedan utvärdera. Förhoppningsvis leder dessa justeringar till att jag blir sjukt snabb och får mindre problem med knäna.

tisdag 7 augusti 2012

Mot Stockholm

Sitter i bilen med familjen på väg mot Stockholm.

måndag 6 augusti 2012

Tempopremiär

Jag beställde för ett tag sedan en temporam ifrån Kina och i fredags kom den med posten.

I helgen har jag byggt ihop den med lite delar jag samlat på mig, en del begagnat, en del nytt.

Premiärrundan avklarades i eftermiddag och den knappa milen jag tryckte på avklarades med 40 km/h i snitt (39,9 om vi ska vara petiga men jag avrundar uppåt).

Jag kan konstatera att cykeln är snabbare än vad jag är samt att det behövs en hel del filande på sittställningen innan den känns ok.
Fler och bättre bilder kommer framöver.

Vännästrampet 2012

I lördags gick andra upplagen av Vännästrampet. Det var knappt 20 personer som kom till start. De riktigt dåliga väderprognoserna skrämde nog iväg ganska många cyklister. Nu blev inte vädret alls så dåligt som prognoserna sa utan det var ganska bra cykelväder, gråmulet men ganska varmt.

Även om deltagarantalet var något färre än vad vi hoppats på var arrangemanget lyckat och deltagarna lät nöjda.

För egen del kändes det hyfsat tills det var ca 2 mil kvar då jag inte kunde svara på ett ryck som gjordes i täten. Jämfört med hur det känts tidigare i år så var det dock ett stort framsteg.

Lokaltidningen har skrivit en artikel om loppet som ni hittar här.

fredag 3 augusti 2012

Bergspris i Vännästrampet

Pengsjö Fiskevårdsområde har uppmärksammat att vi använder den (ö)-kända Pengsjölia som målgång i Vännästrampet. De har därför beslutat att skänka ett bergspris till loppet.

Priset är övernattning i fin fiskestuga för två personer inkl. fritt fiske i Pengsjön och Hamptjärn.

torsdag 2 augusti 2012

Banan är markerad och klar

Jag och bror har varit och markerat banan inför Vännästrampet som går på lördag. I år har vi både satt ut orange pilar och målat pilar i asfalten så att missödet från i fjol inte ska upprepas då tävlingen utsattes för ett sabotage. Någon var ut och plockade bort några de pilar vi satt upp och det gjorde de mitt under loppet. Ska de göra något likande i år får de jobba lite hårdare...