lördag 20 april 2013

Mallorca 2013 dag 7 - kyla, tävling mm

I morse när vi tittade ut genom fönstret efter att vi vaknat såg vi att det tyvärr var mulet och när vi öppnade balkongdörren kände vi även att temperaturen var lägre än vad den varit tidigare. Under tiden vi åt frukost så började det dessutom regna vilket gjorde att vi sköt fram vår avförd för att vänta ut regnet.

Efter att vi väntat ca en halvtimme så slutade det regna och vi styrde kosan mot Manacor. Då vi kört berg hel dagen igår tänkte vi cykla en plattare runda idag men istället för berg så fick vi motvind stora delar av dagen, det sägs dock att man blir stark av motvind.

När vi närmade oss Rafael Nadals fördelsort, Manacor, var vädret allt annat än angenämt. Det var 14 grader, blåste satan och dessutom duggregnade det. Vi bestämde oss för att äta lunch på detta ställe med förhoppningen att vädret skulle bli bättre under lunchrasten. Någon restaurang hittade vi dock inte så enkelt utan det krävdes att bror frågade på en supermarket och vi blev då hänvisade till en "big restaurant" i närheten. När vi kom dit visade det sig att den verkligen var big, det var en asiatisk restaurang av sällan skådat slag men uppskattningsvis 500 platser. Antalet gäster var dock få. Ett tag var det bara vi två (förutom all personal) på denna gigantiska restaurang.

Efter att vi ätit så hade det faktiskt slutat regna men blåsten och kylan hade inte försvunnit så det var bara att bita i det sura äpplet och cykla vidare och vi kände oss nästan som hemma då vi är vana att cykla i denna typ av väder.

Vi cyklade nu ut mot östkusten och sedan in mot Felanitx, Porrers och Montuiri. Vi hade nu återigen fått upp värmen då solen faktiskt tittat fram några gånger plus att ett antal backar hjälpt till.

I Montuiri stannade vi för att ta en kopp kaffe på det första café vi hittade. Detta var så långt ifrån turistfällan man kan komma. Cafét var fullt av inhemska gubbar och priserna var extremt låga, dessutom smakade kaffet bra.

Efter kaffet cyklade vi mot Sineu och en bit på väg mötte vi plötsligt ett antal motorcykelpoliser som vinkade åt oss att stanna och flytta på oss. Några sekunder senare förstod vi varför då det susade förbi en stor cykelklunga i hög fart följt av en karavan med följebilar. Efter mycket altavistande har jag kommit fram till att det var en tävling vid namn Memorial Josep Nicolau som tycks vara en lokal elittävling.

När vi passerat Sineu körde vi hem via Muro. I Muro blev jag förövrigt mer eller mindre rånad då jag fick betala lika mycket för min 33 cl cola som bror betalade för sin cola på 50 cl.

Sammanfattningsvis blev det 13 mil i rätt bra tempo och  en ganska trevlig tur trots att fanns lite mer att önska kring vädret särskilt i början av turen.

Moln

Inte helt fullsatt

Långt från turistfälla

Olokal gubbe

Tävling

Dagens runda

3 kommentarer: