söndag 1 augusti 2010

Som pest bland ungdomsgängen slår acnen till

Jag har efter två dagars festivalnärvaro noterat att förekomsten av fulla festivalfjortisar är stor. Dessa festivalfjortisar känns igen på att att de i stor utsträckning kommer sent till alla spelningar men trots det till varje pris skall stå framme vid staketen. Det gör att de går fram genom publikmassan som murbräckor på speed. När de väl är på plats framme vid scenen beter de sig som om de vore på Docklands (även om de flesta nog inte är tillräckligt gamla för att ens ha hört talas om den legendariska rejvklubben). De blir dessutom relativt ofta, dock inte alltid, less på spelningen efter ett tag och ska då återigen passera hela folkmassan. Denna gång i motsatt riktning.

Min rekommendation till er ungdomar är att om vill ni stå långt framme på spelningarna så kom i tid så behöver ni inte pressa er fram mellan tusentals människor. Vidare så ser man konserterna betydligt bättre om man står med ansikten mot scenen istället för dansandes med sina kompisar vänd bort från scenen. Nästa rekommendation är att om ni ändå helst vill dansa helt utan kontroll så håller er till de partytält som alltid finns på denna typ av tillställningar.

Följer ni dessa råd så blir tillvaron för er omgivning betydligt trevligare och ni slipper arga medmänniskor som helst av allt skulle vilja köra upp, alternativt ner, era Converse-skor i någon av era kroppsöppningar.

Och ja, jag vet att jag är en gammal sur gubbe.

3 kommentarer: