torsdag 30 mars 2017

"Misslyckad operation" och Starten på vägen tillbaka?

Över ett år sedan det skrevs något på bloggen vilket förklaras av att det under 2016 inte blev någon cykling nästan alls på grund av ett dåligt knä som dök upp på Mallorca. Det blev mestadesl rehabträning blandat med sporatisk cykling. Knäet blev dock aldrig bättre än att det fick att cykla med viss smärta. Smärtan var uthärdlig men tillräcklig för att ta bort mycket av glädjen med cyklingen. Därför blev det tillslut bestämt att den trilskande menisken skulle opereras och att jag efter det skulle vara i ordentlig cykelträning efter 4 veckor och helt återställt efter ca 6 veckor. Planen var sedan att åka med Vännäs CK till Mallorca i början av april.


Efter operation. Allt enl plan så långtOperationen gick enligt uppgift enligt plan men redan kvällen efteråt började det svälla rejält (vilket jag iofs hört att det kunde göra). Det visade sig dock att det inte bara var knäet som svällde utan hela låret. Detta berodde på att jag drabbats av en komplikation efter operationen då jag fått en mycket kraftig blödning i knäet. Detta gjorde att knäet/benet svullnade extremt mycket och blev mer eller mindre helt orörligt i 3 veckor och istället för att komma igång med rehabträning blev det sjukskrivning, stödstrumpa och högläge. Blödningen innebar också att det istället för kryckor i 1-2 dagar blev kryckor i 5 veckor.Spår av blod

Stödstrumpa och högläge

Detta gjorde också att det bara var att glömma cykelresan till Mallorca så när mina kamrater åker och cyklar nästa vecka så får jag vara hemma och rehabträna. Det är dock glädjande att jag nu efter många om och men kommit igång med rehabträningen både i gymet och på cykel även om det fortfarande är långt kvar innan knäet är återställa och ännu längre tid innan formen är tillbaka till någorlunda nivå efter nästan ett helt år utan vettig träning.

Jag tänkte dock att jag ska försöka skriva några ord om resan tillbaka till okej form med jämna mellanrum här på bloggen

6 kommentarer:

 1. Tuff väg. Roligt nu att det börjar vända. Jag ser fram emot att följa en positiv återkomst och sedan få många cykeltimmar med dig när du är tillbaka fullt ut.

  SvaraRadera
 2. Fasen Jocke va trist med Mallis, men bra att du fått knät åtgärdat. Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ön finns ju kvar så jag får se fram emot att besöka den i framtiden istället

   Radera
 3. Trist med sånna bakslag, men kämpa på så blir det nog bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ta inspiration av din väg tillbaka efter ännu större bakslag. Grymt imponerade

   Radera