söndag 26 april 2015

Uppstartsmöte med Team Sportia Umeå VR2015 Sub 8 och dubbelpass

I tisdags kom jag hem efter en veckas cykling på Mallorca med cykelklubben. Resan var mycket bra och om jag plötsligt drabbas av skrivinspiration kanske det kommer en sammanfattning av resan här. Om inte så kan ni läsa om det på brors blogg.

Idag var det planerat att köra första träningen med Team Sportia Umeå VR2015 Sub 8 inför vätternrundan. Vädret gjorde dock att vi ställde in utomhusträningen då det är långt ifrån optimalt att köra i klunga i 2 grader och regn.

Istället fick vi möjlighet att hålla oss inomhus på Träna. Ca 20 st var på plats och vi inledde med ca en timmes möte där alla fick presentera sig och vi lagkaptener gick igenom lite förutsättningar och taktik och tog emot synpunkter på upplägget från gruppen. Kul att träffa alla och att vi är igång med gruppen.

Efter genomgången var det dags för 90 minuter spinning ledd av den eminente instruktören tillika gruppdeltagaren Christian Skanderby.För egen del var det första spinningpasset på säkert 7-8 år vilket märktes då jag begick en rad misstag innan passet. Jag glömde pulsklockan hemma och hade inte med mig någon vattenflaska. Detta var hanterabart men värre var att jag hade glömt att ta med mig iläggssulorna till cykelskorna då de låg kvar hemma i lvgskorna. Så istället för att köra med iläggssulor fick jag köra helt utan sulor vilket inte var helt optimalt då det varken var särskilt skönt eller bra för mina ganska känsliga knän. Därför tog jag det rätt lugnt på passet och "rullade" mer eller mindre igenom det.

Istället blev det ett till pass i kväll då jag körde 3 st 4 minutersintervaller på just över 360 watt samt två stycken 1-minutare på just över 400 watt vilket innebär att jag är tillbaka på min acceptabla nivå att kunna köra fyror på 360 watt.

Nu är det bara att hoppas på bättre väder till nästa söndag då det återigen är planerat träning med denna grupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar