fredag 5 februari 2016

Planerad träning fram till Mallorca

Jag har nu i tre veckor kört på rätt hårt med intensiva intervaller. Sedan den 16 januari har det blivit 15 intensiva pass på 21 dagar fördelat enligt följande:

Tabata: 4 pass
4 min intervaller: 4 pass
Dödsåttor (2 min på vo2max följt av 6 min en bit ovan tröskel): 3 pass
30/15 intervaller: 2 pass
wingate (30sek) intervaller: 2 pass

Detta i kombination med att jag försöker hålla ned kaloriintaget något för att bli av med den begynnade gubbmagen gör att benen börjar kännas rätt slitna och därför blir det 2 vilodagar i helgen.

Sedan är det 7 träningsveckor kvar innan avresan till Mallorca och tanken är att köra 2 st treveckor block innehållande en vecka med tröskelfokus, en vecka med fokus på ökad mängd mitokondrier o kapilärtäthet samt en vecka med fokus på vo2max.

Tröskelveckan kommer dock inte innehålla klassiska tröskelintervaller utan jag har för avsikt att köra lite kortare och hårdare än så. Planen är att i huvudsak köra 8:or en bit ovan tröskel.

Veckan med fokus på ökad mängd mitokondrier kommer innehålla en blandning av 30 sek spurter, 10/20 sek intervaller och 30/60 sek intervaller och förhoppningen är att detta gör susen för uthålligheten.

vo2max-veckan kommer bestå av klassiska 4 min intervaller samt 30/15 intervaller.

Frågan är vad jag tänkt ägna den sjunde veckan till? Jag räknar med att minst en vecka går bort pga av förkylning under våren och därför har jag inte planerat in någon träning denna "bonusvecka". Skulle jag mot förmodan hålla mig frisk hela tiden blir det alltså bara plus.2 kommentarer:

  1. Bra tränat på slutet och ett genomtänkt och bra träningsupplägg. Hoppas du får hålla dig frisk och skadefri och får genomföra sex träningsveckor. Då kommer du ha en bra säsong att se fram emot.

    SvaraRadera
  2. Tackar. Ja förhoppningsvis har jag gjort bort mina sjukdomsveckor nu

    SvaraRadera