onsdag 9 juli 2008

Vännäs Multisportrace 2008

I söndag gick årets upplaga av Vännäs Multisportrace av stapeln. Vi var 8 lag som stod på startlinje. Tyvärr var det 2 av de 10 anmälda lagen som föll bort på morgonen innan start.

Vi inledde med att cykla drygt 10 minuter efter först en stig och sedan asfalt bort till Vännäs högsta topp; Starrberget. Framme vid berget lämnade vi cyklarna och sprang upp. Jag och min mycket starka lagkamrat Lars ledde fältet och skapade en liten lucka under de dryga 160 meternas stigning. På vägen ned tappade vi dock något och vid växlingen efter att vi cyklat tillbaka till tävlingsområdet så ledde vi endast med 13 sek. Dessa var borta med råge direkt efter växling där vi gjorde en rätt dålig isättning av kanoten och vi låg helt plötsligt fyra.

Nu hade vi dryga 30 minuter paddling framför oss. Vi tappade på täten och efter genomförd paddling låg vi just efter täten med ca 3 minuter. I ledning var nu brandmännen Ted och Robert. Vi gjorde dock ett bra vägval till nästa kontroll och tog igen ca 2 min. Sedan gick vi ikapp och förbi uppför slalombacken. Vi släppte sedan aldrig ledningen igen. Lars som är marathontränad var väldigt stark på löpningen och drog fram mig på ett bra sätt. Vi vann löpsträckan som för oss tog ca 55 minuter med över 5 minuter trots att jag nästan aldrig löptränar.

Efter löpningen var det återigen paddling. Denna sträcka gick bättre för oss och vi lyckade hålla vår treminutersledning inför cyklingen.

Även cyklingen kändes bra och vi utökade stadigt ledningen.

Bakom oss har det dock stora omkastningar i fältet då lag drabbades av kramp eller orienterade fel. De två lag som troligen var starkast bakom oss, Anton & Greger samt Jonas & Magnus gjorde en billiga orienteringsmiss och tappade tre placeringar var. Ted & Robert som legat i täten eller just bakom väldigt länge drabbades av kraftig kramp och både Jonas & Simon samt Johan & Anders kunde passera.

De riktiga hjältarna för dagen var dock Reza och Marcus som genomförde hela banan trots att Reza aldrig paddlat och aldrig heller cyklat MTB. De gjorde det dessutom med glatt humör.

Tråkigt var dock att vi utsattes för ett sabotage. Några hade tagit bort en stämplingsstation och sedan mitt under tävlingen rivit ned en kontroll. Det förstörde hela tävlingen för David & Henrik som letade den kontrollen i upp mot en timme innan de gav upp och bröt. Troligtvis var det ett gäng ungdomsvandaler i röd kanot som utförde dådet. Ser ni dem på älven i sommar så ta dem i örat och tvinga dem att be Henrik & David om ursäkt för att de förstörde deras tävling.

Tävlingen som helhet var dock lyckad och de flesta verkade vara väldigt nöjda med arrangemanget.

Nu är det bara att ladda inför nästa år!

Fullständiga resultat finns här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar