onsdag 1 april 2009

Reserapport

Här kommer en längre rapport från Parisresan.

Första dagen har jag redan rapporterat lite om. Planet ner till Stockholm var som sagt försenat men vi hade gott om tid så vi hann med planet till Paris utan problem. Det planet anlände till och med något före tidtabell till sin destination.

Första kvällen ägnades åt att ta sig till hotellet samt äta icke fransk mat. Vi åt pasta på en italiensk restaurang. Även lunchen denna dag var extremt ofransk då vi åt sushi.

Den ofranska starten på resan kompenserades dock rejält vid frukosten dagen efteråt. Jag åt baguette och croissant med kaffe vilket jag även fortsatte med hela veckan. Det enda som saknades var en cigarett… Dagen fortsatte i franska matkulturens tecken då vi återigen åt baguette, denna gång till lunch. Middagen intogs framför Eiffeltornet och bestod av död ko och anka. Vi satt ute och åt vilket var rätt kallt men med trevlig utsikt.

I övrigt ägnades dagen åt promenader på kända gator samt promenader i ett jättestort känt slott. Vi tillbringade 5 timmar i Louvren vilket är att jämföra med en multisporttävling/cykellopp. Man är utmattad både fysiskt och mentalt efteråt samtidigt som det är kul.

Även dag två tillbringades till stor del i ett jättestort slott. Denna gång i Versailles. Efter detta besök har jag fått nya idéer till framtida renoveringar hemma. Jag tycker vi har för lite takmålningar samt alldeles för lite guld hemma vilket egentligen bör åtgärdas genast.

Efter slottsbesöket gick vi på fotoutställning bestående av mängder mer eller mindre nakna och provocerande bilder. Det kändes lite konstigt att i dessa internettider först stå i kö i nästan 45 minuter och sedan betala 10 € för att få se på nakenbilder men det är ju inte varje dag man är i Paris.

Övriga dagar har varit lite lugnare då vi klättrat i höga tron, besökt berömda kyrkor, gått i gamla gruvgångar fyllda med lik samt suttit ett antal timmar på uteserveringar.

Fotot är taget av J och det finns mer att läsa om resan här

3 kommentarer:

  1. Ni verkar verkligen ha haft en jättebra semester! Kul och humoristiskt inlägg tycker jag! :-)

    SvaraRadera
  2. Lagom kul och humoristiskt när han säger "ja, det här var ju romantiskt, äta upp tjuren Ferdinand & Kalle framför Eiffeltornet" :-P

    SvaraRadera
  3. Om jag inte minns helt fel, vilket jag inte gör, var det du som sa Kalle först... :-)

    SvaraRadera