fredag 7 augusti 2009

En ut - en in

Jag har nu sålt min gamla trotjänare och första racer:


Jag har haft kvar den några år trots att jag köpt en ny racer. Det har främst varit av nostalgiska skäl som jag ej sålt den tidigare. I våras cyklade jag på den några svängar men sedan vägarna sopats har den främst stått och den är fortfarande en alldeles för bra cykel för att stå och samla damm. Köparen finns inom familjen vilket gjorde det lättare att göra sig av med den.

Jag har dock köpt en ny cykel istället. En cykel som klarar riktigt dåliga förhållanden. Den klarar av skärmar, dubbdäck och har dessutom skivbromsar. Denna cykel tillsammans med den lampa jag köpt kommer göra att cykelsäsongen i år förhoppningsvis blir lång, mycket lång.

Det är en Nishiki Cross Road jag köpt:

Jag hittade den på rea.

En rejäl recension av cykeln finns här

6 kommentarer:

 1. Wow, var hittade du en Nishiki Cross Road på rea? Vad gick den loss på? Letat en sån länge, men till fullpris är den lite väl dyr.

  Bra blogg förresten! /J

  SvaraRadera
 2. Ingen våldsam rea var det. Ca 10% på cykelkedjan.se. Men det känns ju alltid bättre att kunna säga att man handlat på rea :-)

  SvaraRadera
 3. Förövrigt fungerade det riktigt bra med beställningen. Beställde på eftermiddagen den 7/8 och fick hem den idag den 12/8.

  SvaraRadera
 4. Grattis till cykeln så här långt efteråt...

  Jag har en likadan och letar frenetiskt efter rätt dubbdäck just nu. Två cykelbutiker har sagt att det enda man kan ha är Nokian A10. Det däcket har dock bara 74 dubb och om man läser diverse diskussionsforum verkar det som att man ska ha minst 100 dubb. Då borde ju w106 vara bättre om det däcket nu får plats. Det är knepigt som fasen att hitta information. Har du kommit fram till något smart?

  //Johan

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Vad säger de är orsaken till att man bara kan ha Nokian A10? Själv har jag Schwalbe, Marathon Winter - funkar utmärkt. 240 dubb

  SvaraRadera