lördag 1 augusti 2009

Vart var regnet?

Jag har idag cyklat Storsjön runt. Ett motionslopp här i Östersund eller kanske ska man säga tävling. De lokala storfräsarna tillika elitcyklisterna var med och körde.

Jag var seg hela dagen och fick slita rejält de knappa 20 milen. Pannbenet fick göra ett rejält jobb idag.

Inledningen av loppet var relativt lugnt men efter dryga 2 mil kom en rejäl backe där tätklungan satt ordentlig fart. Jag lyckades ej hänga med utan åkte av redan där. Efter ett tag var vi ett gäng på ca 15 cyklister som började köra belgisk kedja och efter några mil hade vi hunnit ikapp klungan igen. Jag åkte då med där i några mil i ett ganska behagligt tempo tills det återigen kom en rejäl backe där klungan än en gång satt rejäl fart.

Vi blev även denna gång en mindre grupp som försökte jaga ikapp klungan. Nu var dock många betydligt tröttare vilket gjorde att vi inte kom ikapp.

Efter drygt 10 mil började det ropas om pisspaus i klungan. Det lät som hela klungan skulle stanna vilket även jag gjorde trots att jag inte var särskilt nödig. Det visade sig dock att betydligt mer än halv klungan cyklade vidare och vi var 5 st som stannade. Efter utfört verk jobbade vi på i den lilla klungan för att hinna ikapp dem framför. Tillslut lyckades vi även om det var jobbigt i motvinden. Uppskattningsvis blåste det drygt 5 sekundmeter rakt i pannan hela bortre sidan av sjön.

Med drygt två mil kvar sprack klungan i en liten uppförbacke. Då jag just varit framme och dragit så låg jag långt bak vilket gjorde att det blev en ganska stor lucka till dem framför innan jag förstod att ingen annan skulle täcka igen den. Trots att jag varit trött i nästan 17 mil så bestämde jag mig för att försöka jaga ikapp de som var framför. Jag lyckades men var efter det rejält krokig och jag la mig längst bak och fick ligga i för att hålla rullen på den framför. Vi var nu 7 personer kvar i denna klunga.

Med ca 8 km kvar kraschade personen framför mig vilket gjorde att jag bromsade in rejält. Även resten av klungan bromsade, dock inte lika mycket då de övriga låg framför kraschen. Han som kraschat ropade dock direkt: Kör vidare. När jag dessutom såg att han reste sig upp utan problem så cyklade jag vidare. Det hade nu blivit en lucka på dryga 50 meter till klungan. Jag hade vid detta tillfälle inga krafter kvar till att täppa igen luckan utan körde sista delen in mot mål själv. Tur nog var det medvind och i huvudsak svagt utför. Annars hade jag kanske inte tagit mig i mål.

Jag kom i mål någon minut efter de jag släppt med 8 km var och drygt 15 minuter efter tätklungan. Ytterligare någon minut kom han som kraschat inrullande.

Efter målgång var jag riktigt riktigt trött men efter lite mat och vila känner jag mig nästan som människa igen.

Totalt blev det 19,5 mil med en snitthastighet på ca 35 km/h.

Jag vet inte varför jag kände mig seg i kroppen hela dagen och därför fick slita hårt. Kanske har jag kört för många hårda pass i veckan. Kanske var det för jobbigt att stå och se på konserter flera kvällar innan. Kanske gjorde 5 timmar sömn natten innan sitt till. Eller så är det helt enkelt så att endast en punchrulle dagen innan tävligen var för lite.

Konstigt nog regnade det inget idag...

4 kommentarer:

  1. Alla teorierna om din trötthet kan ju ha bidragit, men jag är övertygad om att det var punschrullebristen som fick bägaren att rinna över!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat.. belgisk kedja?!

    SvaraRadera
  3. Maria: Nu har jag lagt in en länk till förklaring. Klicka ordet belgisk kedja

    SvaraRadera