tisdag 6 juli 2010

VMR 2010

Foto: Katarina

I söndags gick årets upplaga av Vännäs Multisportrace av stapeln. Efter ett antal mycket tunga återbud sista tiden innan tävlingsdagen var det 6 lag som stod på startlinjen i värmen och solen.

Vid start var det 28 grader och sol vilket var rätt slitsamt för samtliga deltagare.

Första sträckan var löpning från campingen i Vännäs upp efter det ökända löpspåret till toppen av Flakaberget tur och retur. Efter denna tuffa start var det dags att cykla bort till ytterligare ett berg. Denna gång var det Starrberget som vi skulle upp på för att sedan cykla tillbaka till campingen.

Nu satt vi oss i kanoterna och paddlade nedstöms älven för att stiga iland och springa upp för slalombacken och ner igen. Nästa moment var att paddla tillbaka och sedan springa en kort sväng med ett litet bad som krydda.

Avslutande sträcka var en relativt lång och backig cykling.

Banan var riktigt tuff för de motionärer som alla deltagare är och alla var rejält trötta efter målgång vilket iofs är meningen.

Jag körde tillsammans med storebror och vi körde på i riktigt bra tempo i stort sett hela banan förutom i kanoten där vi lyckades välta, köra på stenar och bara paddla allmänt dåligt. Dock så var vi de enda som klarade av att hålla ihop någorlunda under cyklingen vilket gjorde att vi klarade av banan ca en minut snabbare än näst snabbaste lag.

Nu är det vara ett år kvar till nästa år då VMR återigen satsar på att få 10 lag till start.

3 kommentarer:

 1. Bra kämpat av alla! Grattis till segern.

  SvaraRadera
 2. Fruktansvärt bra kämpat i värmen!!

  SvaraRadera
 3. Johan 1 (Lag Anders&Johan)2 augusti 2010 kl. 10:33

  Bra ordnat Jocke!!!
  Jag ser redan fram mot nästa år! :D

  /Johan 1

  SvaraRadera