lördag 25 september 2010

Mer om SD

Jag har hamnat i några diskussioner om SD på internetet och har då mötts av argument om att man måste få tycka om Sverige utan att kallas rasist samt att någon spelat ut hederbrottskortet. Dvs ifrågasatt om det är rimligt att invandrare tar med sig sin kultur hit med hedersbrott och så vidare. Jag skriver därför ett statement i frågan.

Vi ska vara stolta över det Sverige vi har idag. Sverige är ett sekulariserat, modernt och demokratiskt land där ateister, kristna och muslimer kan leva sida vid sida.

Problemet med nationalism är inte att vi sätter svenska flaggan på våra segelbåtar eller sjunger nationalsången på nationaldagen. Problemet med nationalism är när vi försöker göra en politisk ideologi av kärleken till Sverige.

I samma stund som man gör nationalismen till en ideologi säger man nämligen att den egna gruppen är viktigare än andra grupper, och detta får konkreta följder i och med diskriminerande lagstiftning.

Självklart ska hederskulturen fördömas och motarbetas. Det ska dock noteras att antalet muslimer som lever efter hederskulturen är i kraftig minoritet.

Det är enorm skillnad mellan att motverka hederskulturen och att alla invandrare ska konverteras till sekulariserade kristna helyllesvenskar vilket är vad SD vill. Att klassa in som svensk enl SD definition är förövrigt extremt svårt. Partisekreteraren har exempelvis sagt att Zlatan inte är svensk för att han har för yviga rörelser.

Att tvinga människor som blivit förföljda och trakasserade på grund av sin identitet att avsäga sin identitet är som ett slag i ansiktet. Det är fullt möjligt att känna att man tillhör flera nationaliteter samtidigt. Det tillåter inte SD om de får bestämma. Då skall alla som bor vi Sverige vara svenskar till 100% och inget annat.

Sedan finns det helt klart problem med invandringen i Sverige men SDs lösningar är helt fel väg att gå.

Nu får det vara färdigbloggat om SD så att bloggen återigen kan återgår till att handla om omogna och ointressanta saker.

2 kommentarer:

  1. i hear you.

    Man skulle vilja säga "de ä int lönt å förklara för de som int begrip",

    men tyvärr har ju även de som inte begriper (uppenbarligen) rösträtt.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Tydligt, välformulerat och genomtänkt.

    SvaraRadera