torsdag 23 september 2010

Öppen dörr

Detta är månne att sparka in en öppen dörr men jag tänker föra en kort argumentation om varför Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt och rasistisk parti trots att de själva påstår motsatsen.

Om man som Jimmie Åkesson skriver en debattartikel om att islamiseringen av Sverige är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget så tycker jag att man är främlingsfientlig.

Det pågår ingen islamisering av Sverige. Tvärtom så motarbetas religiösa muslimer. Antalet människor som är medlemmar i muslimska församlingar i Sverige är färre än antalet pingstvänner.

SD drar alla musliner över en kam och likställer de med islamister. De
spelar på våra rädslor för islamism och ortodox islam. Antalet islamister i Sverige är dock ytterst begränsade och knappast större än antalet kristna fundamentalister.

Få svenskar ställer nog upp på Pingströrelsens syn på till exempel abort, homosexualitet och äktenskap. Likväl tycker vi att det är okej att pingstvänner får utöva sin religion och bygga kyrkor. Detsamma borde gälla religiösa muslimer. Något annat vore odemokratiskt.

SD motsäger sig integration utan förespråkar istället assimilering. Att alla invandrare ska konverteras till sekulariserade kristna helyllesvenskar. Är inte det rasistiskt/främlingsfientligt?


Det finns ytterligare exempel av mer banal karaktär så som att de i sitt kulturpolitiska program skriver att de vill avskaffa anslag till verksamheter som befrämjar "den multikulturella samhällsordningen" och nämner afrikanska danskurser som exempel.

Vidare tycker jag SDs valfilm talar för sig själv och visar på en mycket främlingsfientligt retorik.

Förövrigt har de en mycket oansvarig ekonomisk politik som helt bygger på att de kraftigt överskattat besparingarna som kan göras via minskad invandring.

2 kommentarer:

  1. SD gräver sin egen grop. Om och om igen. Tyvärr är gropen för djup för allt för många puckon som inte kan se den och faller ner.

    åh vad jag är less på dem.

    SvaraRadera
  2. Det är bra att ni som är unga engagerar er och visar det!!

    SvaraRadera