måndag 20 juni 2011

Vätternrundan 2011

Nu är årets runda runt sjön avklarad.

Jag klev upp innan tuppen på fredagen och rullade iväg med Opel Vivaron vi lånat av Nya Motorcentrum i Umeå för att plocka upp bror, Titanen och Snyggklas. Bussen var perfekt för att transportera 4 cyklar och 4 gubbar med packning.

Resans tema var dryck och mat samt kisspauser.

Väl framme i Motala hade vi hyrt in oss på övervåningen i ett hus. Husägarna hade meddelat att de hade hund vilket jag sagt inte var något problem. Vi skämtade på vägen ner om att det kanske var en pitbull de hade och att de skulle lämna den ensam med oss. Det visade sig att det var fel, de hade ingen pitpull utan en välväxt rottweiler. De lämnade dock oss aldrig ensamma med dödshunden (som verkade vara en ganska snäll hund). Förövrigt var våra hyresvärdar mycket gästvänliga och boendet fungerade bra.

Fredagskvällen ägnades åt att hämta startbevis, förbereda cyklar och äta. Vi hann även med förmöten med de grupper vi skulle åka med. Johan och Klas skulle åka med en sub9 grupp och jag och bror med en sub8 grupp via happymtb.org

Redan på förmötet började vi förstå att vårt mål att cykla under 8 timmar skulle bli svårt då det endast dök upp 6 personer på mötet. Vi försökte dock intala oss att övriga som visat intresse skulle dyka upp i startfållan.

Väl i fållan visade det sig att det var inte så många till som dök upp, bara 2-3 st till vilket innebär att det nästan skulle vara omöjligt att nå sub8. Vi körde dock på så gott vi kunde efter förutsättningarna bla tillsammans med delar av sub9 gruppen som startade samtidigt och sedan med en del folk som kom till och föll av efter vägen. Sammanfattningsvis helt oorganiserat och ibland var det rena rama vilda västern i klungan.

Någonstans efter ca 20 mil räknade jag efter på möjlig måltid och kom fram till att vi skulle landa kring 8:15 vilket efter omständigheterna kändes rätt okej. Någon mil senare blev vi dock upphunna av en stor snabb grupp som vi valde att hänga på. Här var det ordning och reda och det var slut på vilda västerntakterna i klungan trots att gruppen hette Team High Chaparall.

De höll ett mycket bra tempo någonstans kring 40 km/h i snitt men lugnt i backarna. Med denna hjälp rullade vi in på 8:02, alltså endast 2 min från vårt mål på att komma under 8 timmar. Vi kunde dock inte ha gjort något annorlunda för att ha cyklat fortare under de rådande omständigheterna och därför är jag riktigt nöjd med tiden.

8:02 var 365:e bästa tid av dryga 19000 startande. Enligt vad jag kan se var det dock snabbast av alla som inte körde i någon uppstyrd klunga.

Sedan var det bara dryga 80 mil hem igen...

Tack för en härlig utflykt!

4 kommentarer:

  1. Verkligen bra gjort!!!

    SvaraRadera
  2. Imponerande Jocke! Själv lyckades jag rulla in på respektabla 13:17 på min mountainbike :-) måste säga att det var roligare än jag trodde, undrar vad tiden hade blivit på en "riktig" cykel?

    SvaraRadera
  3. Stabilt att köra runt sjön på en mtb. Finns ju bara ett sätt att ta reda på vad det blir för tid med en riktig cykel och det är att köra nästa år ;-)

    SvaraRadera