lördag 4 juni 2011

Efter storm kommer sol

Årets första fikatur till Vindeln är avklarad och det blev en minst sagt omväxlande tur. Vädret var inledningsvis riktigt trevligt med ca 20 grader och lite sol samt en mycket gynnsam vind i ryggen. Det gjorde att milen till Vindeln avklarades i en förhållandevis hög takt, snitthastigheten var ca 37 km/h.

Väl framme i Vindeln var det dags för fika på campingfiket som som vanligt erbjöd trevligt fika till humana priser. Tyvärr visade det sig dock att de ännu ej fått igång kortterminalen för säsongen utan endast tog emot kontanter. Detta var synnerligen olyckligt då både jag och Klas saknade likvida medel utan bara hade med oss betalkort och bror inte hade tillräckligt med kontanter för att betala allas fika. Brodern meddelade dock att han hade goda kontakter med några av campinggästerna vilket gjorde att vi kunde låna 100 kr av dem (eller rättare sagt av deras barn) och att vi kunde få vårt fika.

Vidare visade det sig att fördröjningen som orsakades av vår avsaknad på pengar kan ha räddat livet på oss. Undertiden vi satt och fikade såg vi att vinden tilltog allt mer och plötsligt såg vi att cyklar, cykelhjälmar och annat bråte blåste förbi utanför fönstret. Efter att vi samlat ihop våra persedlar som blåst omkring väntade vi ut den värsta stormen innan vi gav oss av hemåt. Tyvärr så var det helt plötsligt kallt och regnigt istället för varmt och soligt.

När vi cyklat en bit på vägen hemåt insåg vi att vindarna varit rätt kraftiga, så kraftiga att ett antal träd låg över vägen. Vi såg även en husvagn som blåst av vägen ner i diket. Efter dessa syner kändes det rätt skönt att ha suttit inomhus när de värsta stormvindarna drog förbi länet.

Det trevliga med stormvindarna, ur vår synvinkel, var att de ledde till att vindriktningen ändrades så att vi hade kantvind snett bakifrån på väg hem istället för kraftig motvind. Dessutom höll kylan och regnet inte i sig mer än ca 30 minuter och innan vi var hemma igen så var det återigen soligt och varmt.

Sammanfattningsvis en synnerligen omväxlande och intressant cykeltur.
1 kommentar:

  1. Det ser ordentligt blåsigt ut på den nedersta bilden också, träden är ju böjda i vinden!

    Och på tal om att "cyklar, cykelhjälmar och annat bråte" flög förbi så ser nu er utflykt i mitt huvud ut som reklamen där det sitter folk på en irländsk/skotsk/whatever pub och underdriver om vädret.

    SvaraRadera