fredag 19 april 2013

Mallorca 2013 dag 6 - Sa Calobra och norrlänningar

Idag har vi varit till Sa Calobra och ätit lunch. Det ska dock sägas att vi inte åkte dit just för lunchen vilket var tur då den inte går till historien som någon kulinarisk höjdare. Vi åkte snarare dit för att få cykla i den berömda backen. Vägen ner till byn vid vattnet byggdes på 30-talet och då hade byn enligt uppgift bara ca 20 invånare. Man kan fundera på hur den samhällsekonomiska kalkylen såg ut när man beslutade att bygga denna väg som måste ha varit allt annat än enkel och billig att bygga.

Vår tur dit gick via Sa Pobla, Campanet och Selva. Efter Selva börja den riktiga klättringen upp i bergen med en backe som är 8 km och har en snittlutning på ca 5%. Om vi sett många cyklister tidigare i veckan var det ingenting mot hur det såg ut i denna backe upp till Coll de sa Batalla som toppen heter. Vi cyklade om minst 70 cyklister på vägen upp och vid fiken som ligger på toppen var det helt smockat med cyklister och även vi tog ett stopp.

Sedan cyklade vi vidare mot Sa Calobra och på vägen ner lyckades jag få resans första och förhoppningsvis enda punktering.

Efter den mindre goda lunchen som dock innehöll trevlig utsikt började vi klättringen uppåt. I backen slog vi följe med en trevlig kille från IKSU Multisport, Jonas, som var där tillsammans med bland annat några från Team Norrbotten och Nybyns IK. Det visade sig att Jonas flickvän, som förövrigt också var med på resan och körde i backen, är arbetskamrat till Snyggklas och hon hade hört talas om oss. Vad hon hört framgick dock inte...

Efter genomfört klättring cyklade vi tillbaka via Pollenca och där blev det ett stopp på brors favoritbutik Lidl för lite inköp. Jag köpte en påse M&M:s som jag snart tryckt i mig.

Bror äter våfflor

Dagens första berg

Några fler än vi var ute och cyklade idag

Sten

Resans första punktering

Varför har man byggt en väg här?

Sa Calobra från ovan

Gubbe i Calobran

Dagens lunchutsikt nr 1
Dagens lunchutsikt nr 2

Oj vilken lång backe det verkar vara

Rätt häftig väg


Snyggklas arbetskamrat Marie

Brors favoritaffär
Dagens runda

1 kommentar:

  1. Otroligt fina bilder! Ni får verkligen se Mallorca! Akta stupen bara :)

    SvaraRadera