onsdag 24 april 2013

Mallorca 2013 - sammanfattning

Då var man tillbaka i verkligheten efter tiden på Mallorca. Även om tiden på Mallorca var riktigt bra så var det skönt att komma hem och träffa fru och son.

Vad kan då sägas om dagarna på Mallorca. Jo att det blev en lyckad resa med mycket bra träning. Upplägget för mig blev att som proffsen dela upp lägret i två block: 4 dagars träning och sedan en vilodag och efter det 4 ytterligare träningsdagar.

Att ta en vilodag efter halva resan var helt rätt och jag kände mig piggare och fräschare på passen under andra träningsblocket än under det första.

Något som varit mycket positivt är att kroppen hållit bra och jag i stort sett inte haft några problem alls förutom en del rumpsmärta och att jag fick träningsvärk i framsida lår efter första dagarnas pass. Alltså en väsentlig förbättring mot tidigare då jag haft en hel del problem med knäna. Slutsatsen är att skoinläggen jag har gör susen och att jag är starkare i musklerna runt knäet än tidigare. Dessutom är jag övertygad om att vilodagen även den bidrog till avsaknaden av besvär.

Här kommer lite siffror från resan:

Cyklade km: 1007
Antal höjdmeter: 9285
Träningstid: 36h 20 minuter
Antal förbrända kcal: 29 646
Antal mackor med nutella till frukost: 2 per dag
Antal dagar med inslag av pizza till middag: 9

2 kommentarer:

  1. Nån gång ska jag också vara där längre än en vecka. Det är jag värd!

    Härliga bilder på tidigare inlägg.

    SvaraRadera