måndag 26 januari 2015

Dyrt haveri och dödsåttor

Mina Specialized S-Works racer skor är efter ganska precis 4 års användning på väg att ge upp. Som framgår av bilden nedan så har högerskon börjat spricka vid ett av spännena. Det funkar fortfarande att använda dem med det är bara en tidsfråga innan de ger upp på riktigt.

Jag har varit grymt nöjd med dessa skor så det mesta pekar på att jag köper ett nytt par S-Works även om de egentligen är absurt dyra.


Jag behöver dessutom ett par nya MTB-skor då mina nuvarande av olika anledningar lukar död trots diverse behandlingar med ättika och andra huskurer. Här blir det också ett par Specialized då de passar mina fötter bra. Jag beställde faktiskt hem ett par Bont i höstas men de satt inte alls bra så de fick åka tillbaka med posten. När det gäller MTB skorna blir det dock inte toppmodellen då det får finnas någon måtta när det gäller att lägga pengar på cykelskor.

I övrigt så har jag tränat idag. Det blev 3 st 8 min intervaller där jag körde första 90 sekunderna på 120% av FTP och resterade tid på 100%. Det blev ganska jobbigt.

4 kommentarer:

 1. Jocke för tusan!
  Jag läser att du ska köpa nya mtb skor för att de luktar har du sett artikeln i cycling pluys?
  http://www.cyclingplus.se/20203/slut-pa-stinkande-traningsklader/
  Smell well kuddar! Skribenten satte var sin kudde i var sin sko och odören från skorna försvann!!!
  Ett tips bara!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Det ska jag prova även jag är tveksam till att det hjälper.

  Skorna luktade illa i höstas, så pass att katten trodde de var en kattlåda... Luktade inte bättre efter det om jag säger som så.

  SvaraRadera
 3. Ah!! Haha!
  Jag då vete katten ;-)

  SvaraRadera
 4. Det är tur att det tillverkas nya pengar varje dag.... Blir nog great med två nya fina skor.

  Bra pass!

  SvaraRadera