torsdag 29 oktober 2015

2015 - cykelsäsongen som ställdes in

Aktiviteten på bloggen har inte varit så intensiv med 14 inlägg senaste året. Cyklingen har inte heller varit så omfattande och intensiv, i varje fall inte sedan juli då jag mer eller mindre bestämde mig för att lägga ner säsongen. 

Ett av målen var att cykla vätternrundan med team Sportia Umeå sub 8 och jag klarade tiden och rullade in tillsammans med gruppen med god marginal till 8 timmar. Prestationen var dock inte alls som jag hoppades utan jag åkte mest med utan att kunna bidra på den nivå jag hade hoppas på då jag inte var där jag borde varit träningsmässigt pga av en rejält strulig vintersäsong med skador och sjukdomar. 

Veckan efter Vättern var jag sliten och det blev lugnt på träningsfronten och veckan efter det var det extremt intensivt på jobbet vilket påverkade träningen negativt. Dessa två veckor följdes sedan av en monsterförkylning av sällan skådat slag som höll mig borta från träning i 17 dagar. Jag tränade med andra ord nästan inte något på en månad och det från ett utgångsläge som inte var bra. 

Jag bestämde då att ställa in Cykelvasan som var ett av huvudmålen med säsongen och prioritera ned cyklingen ganska rejält och motionsträna några gånger i veckan istället för att offra hela semester på att träna och äta extremt fokuserat för att kanske på sin höjd cykla hyfsat på Vasan. Det blev istället att prioritera andra intressen och framförallt att umgås med familjen. 

Även hösten har varit lugn träningsmässigt men nu har jag kommit igång med några pass i benen och jag känner mig taggad för att komma i god form inför nästa år. Första målet är att komma i bra form inför klubbens resa till Mallorca och då ta ett beslut kring resten av säsongen beroende var jag står träningsmässigt. Huvudmålet är dock att cykla för att ha kul. 

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bra början - att ha kul. Då brukar det också ge resultat på träningen. Sedan får man förstås bita i, i bland. En liten avstämning på vägen blir ju också förhoppningsvis trevlig cykling på GC i januari!?

    Det skulle hur som helst vara roligt om du fick till det inför nästa säsong, inte bara för dig. Jag tycker det är roligare när du är med.

    SvaraRadera
  2. Ja GC blir förhoppningsvis en del i upplägget att vara i riktigt bra form till Mallorca. Resan till GC ser jag verkligen fram emot.

    SvaraRadera