måndag 4 augusti 2008

Multisport i Holmsund

Igår var det multisporttävling i Holmsund. Det var min fd kollega Henrik som var arrangör och det var fyra lag som var med i tävlingen.

Då jag varit sjuk i nästan två veckor och dessutom vara sovit 3 timmar natten innan för att hinna hem från Östersund var jag orolig över hur det skulle gå. Det gick dock bättre än väntat även om jag fick slita rätt hårt på löpningen.

Vi använde oss av Umeå Orienteringsklubbs motionsorienteringskartor och kontroller för tävlingen. Henrik hade bestämt vilka kontroller vi skulle ta.

Vi började med löpning där vi skulle ta 4 kontroller i valfri ordning innan vi sprang till kantorerna och växlade. Jag och Johan sprang här tillsammans med Henrik och Anders som båda är från Holmsund. Även Jonas och Magnus sprang med oss. Henrik och Anders skötte orienteringen. Det fjärde laget, Johan och Patrik, stack iväg direkt då de båda är mer eller mindre aktiva tävlingslöpare på rätt hög nivå. Johan springer lätt milen på 35 min och Patrik sprang Stockholm marathon på 3.17 i år (han har sprungit under 3 timmar många gånger)
Vid första kontrollen försvann dock Anders och Henrik då de hittade den lite snabbare än vad vi gjorde. Det gjorde att vi var tvungna att orientera själva ett tag. Det gick rätt bra och vid näst sista kontrollen innan växling till kanoten kom vi ikapp Anders och Henrik igen då det letat den kontrollen ett tag. Vi var då återigen 3 lag tillsammans. När vi kom till kanoterna visade det sig att vårat gäng var först dit. Löparna hade tydligen missat på orienteringen och dök upp just efter oss.

Nu tog vi kanoterna och började med att bära dem några hundra meter ned till vattnet. Här gjorde vårat lag tillsammans med Anders och Henrik ett litet ryck på de två övriga lagen då de visst hade problem med att bära kanoterna. Sedan paddlade vi ca 600 meter innan det var dax för ett långt lyft. Lyftet var ca 750 meter och vi skulle ta en kontroll på vägen. Efter det var det ca 2 km paddling. Paddlingen var tuff då det blåste en hel del så vattnet var oroligt. Tur var dock att vi inte hade motvind. Vi höll ihop med Anders och Henrik hela vägen.

Sedan lämnade vi kanoterna och tog 5 kontroller till fots. Den orienteringen tog ca 25 minuter. Efter att vi tagit dem var det återigen dax för paddling. Denna gången i havet. Återigen ca 2 km. Här paddlade Anders och Henrik lite snabbare än vad vi gjorde. Avståndet var dock max 30 sek vilket vi tog igen med råge i växlingen till cykling. Efter paddlingen var det löpning knappt 500 meter upp till växlingsplatsen.

Nu var det cykling som gällde. 14 kontroller som skulle tas i valfri ordning ute i Obbola. Vi var först ut på cyklingen men tog det väldigt lugnt så vi var snabbt tillsammans med Anders och Henrik igen. Vi körde sedan hela cykelorienteringen tillsammans med dem. Här bidrog vi dock mer till orienteringen än vad vi gjorde på löpningen. Henrik skötte dock det mesta av farthållningen i gruppen. Med tre kontroller kvar blev vi upphunna av löparlaget. Vi hade gjort några mindre orienteringsmissar och de hade kört bra. Vi körde sedan tillsammans med dem de sista tre kontrollerna. Efter sista kontrollen var det ca 5 km transportcykling tillbaka till målet. Johan B i löparlaget var här ganska trött och de släppte oss övriga nästan direkt. Jag och Johan sa till Anders och Henrik redan i inledningen av cyklingen att vi skulle göra ett ryck på Obbolabron påväg tillbaka till målet. Det gjorde vi också. Johan kopplade på sig på lina på min cykel och sedan körde vi för allt vi var värda i motvinden. Vi lyckades skapa en lucka och gick i mål ca 45 sekunder före Anders och Henrik. Löparna kom i mål ytterligare någon minut efter. Jonas och Magnus ca 30 min efter.

Total sett tog det ganska exakt 4 timmar och 15 minuter. Med andra ord ett rejält första pass efter sjukdom...

Tack Henrik för en bra tävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar