måndag 6 juli 2009

Vännäs Multisportrace 2009

Så var årets upplaga av VMR avgjord. Tillslut blev det 10 lag som stod på startlinjen.

Tävlingen började med löpning i ca 20 minuter med paddlar och flytvästar dit kanoterna stod. Sedan blev det paddling i ca 25 minuter följt av ca 30 minuter löpning bla upp och ned för slalombacken. Efter löpningen var det återigen dax för paddling, denna gång tillbaka till start och målområdet tillika växlingsplats. Efter paddlingen cyklade vi iväg mot Starrberget som vid sprang/gick uppför för att sedan cykla tillbaka till växlingsområdet. Sedan följde en kort löpsträcka med ett vad innan tävlingen avslutades med en cykelsträcka.

Personligen så flöt tävlingen på mycket bra. Jag körde som i fjol med min starka arbetskamrat Lars och vi höll ett, i sammanhanget, relativt högt och jämt tempo tävlingen igenom. Vi hade framförallt en kamp med lag Titanen om täten. Vi tappade rejält på paddlingen med tog igen det på löpningen uppför så att vi låg ungefär jämsides inför sista löpningen och cyklingen. På sista löpningen fick vi några sekunders lucka som vi utökade med en snabb växling och sedan en bra cykelsträcka.

Tävlingens överraskning var storebror som innan tävlingen pratat om att han skulle vara minst en timme efter täten. Han och hans tävlingskamrat Simon kom in på en tredjeplats.

Vidare gjorde M & L ett mycket bra lopp som tävlingen första damlag.

Sammanfattningsvis så blev tävlingen lyckad och de flesta lät nöjda med dagen.

4 kommentarer:

  1. Tack Jocke för en kanonbra tävling! Är också grymt imponerad av bror din. Vad har Simon i vattnet till sina lagkamrater?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att lag Titanen ska få ett tidsavdrag på 9 minuter för att en mkt fin "kanonkula" genomfördes vid badmomentet. Således är vi de nya vinnarna med 1sekund.

    SvaraRadera
  3. Fruktansvärt bra gjort av alla! Kul att vara åskådare med två söner som deltagare!!

    SvaraRadera