måndag 11 januari 2010

[Bantarbloggen] Viktutmaning

Min nyuppstart med träningen inför sommaren fick ett snabbt avbrott då jag redan efter 3 pass drabbades av förkylningen från helvetet. Skulle tro att det tar rätt många dagar till innan jag kan träna ordentligt igen även om jag precis kommit över ett parti med Rinexin vilket gör att det inte längre känns som bihålorna ska explodera.

I väntan på att träningen kan återupptas så inleder jag nästa del i att komma i form till sommaren - operation viktnedgång.

Nyckelbensbrott, jul och nästan en veckas tröstätande av godis sedan jag blev förkyld har gjort att vågen visade på 86,5 kg i morse.

Målet är att innan maj månads utgång väga max 78 kg.

För att få lite mer krydda till det hela har jag utmanat lillebror. Hans mål är att gå ner 10 kg från en något högre nivå. Det gör att den procentuella nedgången blir ungefär den samma.

I potten ligger 500 kr som utbetalas om någon misslyckas. Utbetalning sker till den som lyckats. Om båda mot förmodan misslyckas går pengarna till Rädda barnen.

Satsningen kommer inledas med en månads totalt förbud mot sötad dryck, godis och chips.

I övrigt är det inga konstigheter eller mirakeldieter som gäller utan jag kör på mitt klassiska knep: att äta lite mindre och bajsa lite mer...

Det var allt från bantarbloggen för tillfället.

5 kommentarer:

 1. Men Joakim, nu blir jag besviken. Jag som hade sett fram emot att få se dig på playan på Mallorca som strandraggaren här ovanför - vilken goding ;-)

  SvaraRadera
 2. Tomas sa:

  Var har du hittat det tuffa korset du har på bilden?

  För övrigt undrar jag - hur lång har du blivit på sista tiden?

  SvaraRadera
 3. Förresten - ska ni verkligen ge pengarna till Arne???

  SvaraRadera
 4. Tomas: 1850 mm

  Katarina: Tänkte inte på Arne. Vi kanske måste omvärdera org att ge pengarna till. Förstår ju varför barnen är rädda...

  SvaraRadera
 5. Haha vad ni är roliga:-)

  Lycka till iaf!

  SvaraRadera