tisdag 30 juli 2013

Gravmarkstrampet - först över mållinjen

I går hade jag förmånen att få cykla Gravmarkstrampet. Ett inbjudningslopp arrangerat av Jakob Nyström som går på vägarna kring Gravmark till vilket jag blivit inbjuden av min fd arbetskamrat Mattias.

Loppet var ca 85 km och innehåll ett spurtpris och ett bergspris som extra krydda.

Vi var ca 20 cyklister som rullade iväg i hällande regn men sådan tur var så var temperaturen ganska ok.

Det var gemensam start i ca 5 km innan farten blev fri. När farten släpptes gick jag och Olof Häggström, en riktigt stark triathlet, fram och tog några förningar varpå gruppen delade upp sig och vi blev 8 st i täten.

Spurtpriset kom bara några km senare och det togs enkelt hem av Olof Malmberg från Gimonäs CK. Själv var jag inte alls med på noterna när skylten kom så jag inte ens med och utmanade. Denna Olof punkterade tyvärr en dryg mil senare och då var vi bara 7 st kvar i tätgruppen.

Efter drygt 2 mil kom vi till backen  med bergspriset och triathlon Olof körde på ganska hårt uppför backen. Jag tog hans rulle och när det var ca 50 meter kvar gick jag förbi och var först uppför backen.

När jag tittade bakåt efter backen var det bara en kille till som hängt på uppför backen och då vi körde på ett tag efter backen växte luckan. Vi tre körde sedan på i ett ganska jämt tempo resten av rundan förutom sista milen då det blir några ryck och tempväxlingar.

Jag försökte mig på två stötar sista 5 km men kom inte riktigt loss även om det var ganska nära andra gången.

Efter min andra attack la sig Olof i täten och drog de sista kilometarna in mot mål så jag fick ett perfekt uppdrag inför spurten vilket gjorde att jag kunde komma först över mållinjen.

Efter målgång var det fika och prisutdelning i Jakobs stuga med ett stort prisbord. Förutom en pokal fick jag med mig en deltaslip och en skiftnyckel hem.

Sammanfattningsvis ett mycket bra och trevligt arrangemang och sedan är det ju aldrig fel att få vara först över mållinjen.

Dessutom var det skönt att kroppen kändes väsentligt bättre än för bara några dagare sedan.


segerbild

några av priserna

3 kommentarer: