torsdag 5 juni 2014

MTB-träning i varierat väder

Jag har de senaste dagarna känt mig trött och hängig trots att jag fått sova riktigt bra de senaste nätterna. Det gjorde att jag länge funderade på om jag skulle delta på den gemensamma MTB-träningen eller ej.

Jag bestämde mig tillslut för att rulla ned till samlingsplatsen där det samlats totalt 9 cyklister och hoppades att kroppen skulle reagera positivt på att få röra sig lite. Jag hade dessutom tanken att ta det ganska lugnt vilket iofs alltid är svårt när det gäller de gemensamma mtb-passen då det alltid finns någon som kör på rejält och då framförallt i backarna.

Det blev inte direkt jättelugnt då jag har svårt att frivilligt släppa iväg de övriga även om jag faktiskt gjorde det vid ett tillfälle då det gick på hårt under lång tid och jag kände att det inte riktigt var läge att pressa kroppen. Jag undvek dessutom att vara uppe och dra något idag förutom en sväng på slutet. Som tur var så var Helmersson som vanligt stark och dragvillig och drog i stort sett hela första 1,5 timmarna.Totalt blev det ca 45 km på ungefär 1 timme och 45 minuter. Helmersson som planerat turen hade fått ihop en riktigt bra och varierad runda, framförallt första dryga timmen var riktigt bra. Kroppen vaknade aldrig till riktigt under rundan och pulsen var något högre än normalt, å andra sidan känns det helt ok nu efteråt och förhoppningsvis känns det ännu bättre i morgon.

Angående vädret så var det drygt 25 grader när vi startade men innan vi var tillbaka så var det åska, ösregn och väsentligt kallare. Det blev dock aldrig så kallt att vi behövde frysa.

Förövrigt så loggade jag dagens pass på en Garmin edge 810 som jag, i väntan på att jag får tillbaka min egen cykeldator från service, fått låna av bergakungen Björkholm vilket var kanon.

2 kommentarer:

  1. Ah! Äntligen en riktig cykeldator! ;-)
    Låter som ett varierat och bra pass!

    SvaraRadera
  2. Ja det verkar vara en fin datror :-)

    SvaraRadera