onsdag 11 november 2009

Rom - på fredag

På fredag och jag och J till Rom i fem dagar. Jag åker dit för att jobba på formen eftersom rund även det är en form.

Jag ska dricka mängder med högkvalitativa viner och äta en hel del mat. Får se om det bara blir amaroneviner eller om jag även ger mig på något annat. På matfronten funderar jag på att fokusera på lufttorkad skinka, pasta, mozarella, carpaccio, pizza. Vidare kommer det nog slinka ned en och annan bruschetta. Jag kommer inte heller att glömma bort att äta en köttbit då och då.

Sedan blir det nog även ett och annat cafébesök. Jag ska dricka mycket espresso. Får se om jag även vågar mig på någon caffé latte eller liknade trots att jag har hört att man kan bli idiotförklarad om man beställer kaffe med mjölk i efter kl 10 på förmiddagen. Hur jag gör beror helt på ifall jag vågar gå emot den gällande normen och visa att jag är en turist som inte har någon koll eller om jag vill verka som att jag är cool. Eller är det riktigt coola att göra som man vill oavsett vad normen säger ? Svåra val är vad det är...

Att verka som jag har koll på läget tror jag i och för sig kan bli svårt. Då måste vi prestera bättre än när vi var i Paris i våras. Trots att vi själva för det mesta, med vissa undantag, upplevde det som att vi hade koll på läget så kunde man tro att vi hade stora neonskyltar på oss som skrek ut ordet TURIST utan att vi själva märkte det. Med jämna mellanrum kom det fram pensionärer och frågade om vi behövde hjälp eller mumlandes pekade ut det närmaste turistmålet.

I övrigt ska vi nog hinna beta av så mycket som möjligt på följande lista (Topp 10 att göra i Rom)
1. Colosseum
2. Spanska trappan
3. Fontana di Trevi
4. St Peterskyrkan
5. Sixtinska kapellet
6. Pantheon
7. Forum Romanum
8. Piazza Navona
9. Campo de Fiori
10. Capitoline-museerna

2 kommentarer:

  1. Så himla TREVLIGT det låter!

    SvaraRadera
  2. försök att få ligga på var och en av turistattraktionerna.... :-) Skulle vara roligt att läsa om hur det gick sedan och kanske få se en ny lista?

    SvaraRadera