lördag 17 maj 2014

När tre blev fyra

Ungefär vid 16:30 på onsdag fick jag ett sms av frun om att jag kanske inte skulle jobba över så länge Jag svarade och undrade om det var bäbis på gång och om vi skulle ordna barnvakt.

Jag fick svaret att det bara var kraftiga sammandragningar och att det var tveksamt om det behövdes någon barnvakt. När jag kommit hem och lagat mat var det dock rätt uppenbart att det behövdes barnvakt så jag ordnade det och åkte och lämnade sonen hos hans farmor och farfar.

Efter att ha lämnat honom bar det av till förlossningen mer eller mindre direkt och där konstaterade personalen att det var hög tid att vi kom in.

Johanna gjorde sedan en prestation av sällan skådat slag och ett par timmar senare var vi helt plötsligt 4 stycken i familjen då det fötts en rejäl tjej på 4870 gram och 55 cm.


Efter diverse undersökningar innehållande bla EKG fick vi åka hem i går eftermiddag även om vi var tvungna att åka tillbaka idag för PKU-test och en slutbesiktning som klarades utan anmärkningar.

EKG-undersökningen gjordes som en säkerhetsåtgärd efter att lillan haft onormalt hög hjärtafrekevens när vi var inne på en undersökning i vecka 32. EKG visar inte några avvikelser så allt verkar lugnt.


Henning är förövrigt mycket stolt över att ha blivit storebror och håller ordning på att alla som har med lillasyster att göra sköter sig på rätt sätt. Exempelvis har han sagt åt farmor att hålla i bäbisens huvud ordentligt och även berättat för mormor att man måste vara försiktigt med små barn.

Nu verkar han dessutom ha accepterat att vi inte kommer köpa hans namnförslag; Gunnar.

8 kommentarer: