måndag 19 maj 2014

Tempocykling med uppnått fjolårsmål

Igår bestämde jag mig för att damma av min budgetfulkines till tempocykel som jag använt max 4-5 ggr sedan jag byggde ihop den i augusti 2012.


I fjol hade jag satt upp ett mål att cykla 20 km med minst 40 km/h i snitt. Jag uppnådde dock aldrig målet då jag bara försökte en gång och då var tvungen att vända tidigare än tänkt pga av vägarbete.

Igår gav jag det en ny chans och efter ca 10 minuters uppvärmning körde jag på en mil innan jag vände och körde tillbaka. Jag lyckades avverka de två milen på just under 29 minuter vilket innebär att målet var nått. Sittfarten blev 41,5 km/h. Det ska dock sägas att banan var väldigt platt (endast 80 höjdmeter) och att jag stängde av tidtagningen i samband med vändningen då det var en del trafik och sikten dessutom var dålig vilket gjorde att jag fick ta det väldigt lugnt.

Jag är klart nöjd med snittfarten med tanke på hur lite tid jag tillbringat på denna cykel och hur lite jag jobbat på sittställningen.

Apropå sittställning så köpte jag en nya sadel till denna cykel på happymtb:s köp och sälj för 150 kr. Detta visade sig vara ett fynd och det kändes inte längre som perineum skulle implodera vilket det gjorde med den sadel jag hade tidigare.

3 kommentarer:

 1. Stark åkning. Var ägde denna rekordslakt rum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag startade ett par hundra meter efter Lycksele-vägskälet och körde en bit förbi sågen i Tvärålund.

   Radera
 2. Starkt Jocke! Kul att se fartmonstret! Jag tycker i alla fall den ser häftig ut.
  Men så är jag ju liite tt nörd :-)

  SvaraRadera