måndag 30 december 2013

Årets sista pass - sweet med tabata

Jag har i kväll avverkat årets sista träningspass. Det blev 10 min uppvärmning följt av en tabataintervall som som vanligt var sjukt jobbig. Efter tabatan trampade jag lugnt i 10 minuter för att sedan köra någon form av sweetspot-intervall i 20 minuter på ca 230 watt. 

Detta pass avslutade ett träningsår som började väldigt bra vilket höll i sig ända fram till att jag skadade mig på Mörksuggejakten i Rättvik. Skadan satte lite käppar i hjulen träningsmässigt men jag lyckades ändå hålla ihop det hyfsat fram till cykelvasan och några veckor efter. Från mitten av september havererade dock träningen fullständigt och var nästan obefintlig i drygt två månader. December blev dock rätt bra och nu är jag igång igen och en fördel med träningsuppehållet är att jag nu känner mig riktigt motiverad igen. 

Som jag skrev ovan blev kvällens pass årets sista trots att det återstår en dag av året. Då jag kört på rätt bra i fyra veckor och på slutet kört 5 rätt tuffa pass på 6 dagar blir det nu 2 dagars vila och sedan något lugnare på träningsfronten resten av veckan för att sedan köra igång med tre tuffare veckor igen. 

Aktivitusprogrammet från i fjol är anpassat för två veckors träningsläger på Gran Canaria vilket det inte blir något av i år vilket gör att programmet inte går att följa närmaste tiden. Tanken är ändock att få till bra med träningstid men med mer korta pass med fokus på tröskel- och Vo2max pass än vad jag körde på GC i fjol. 

4 kommentarer:

 1. Det är helt klart ett framgångskoncept för dig att följa ditt träningsprogram. Du var säsongen 2013 starkare än någonsin förr och visade framfötterna under året. Synd på din skada som gjorde ett hack i framgången. Dock måste du se säsongen som lyckad!?

  I fjol inför säsongen 2013 tvingades jag vila i två månader på grund av min muskelbristning i vaden, och precis som du säger - jag kände mig mycket mer motiverad efter detta och även min säsong blev lyckad. Det gör att förutsättningarna för ett bra 2014 finns för din del. Hoppas den även finns för min del.

  SvaraRadera
 2. Ja det var mycket lyckat koncept och säsongen var riktigt lyckat särskilt fram till skadan. Nådde i stort sett alla prestationsmål jag hade.

  Ja vi får hoppas på även ett bra år 2014.

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år på er bröder!
  Från en cykelbroder till en annan :-)
  Hoppas ni fortsätter utveckla er under 2014 så kanske vi ses på
  nån tävling/motionslopp nästa sommar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Vi får hoppas det :-)

   Radera