torsdag 26 december 2013

Fyror och tabata = fail

I eftermiddag mellan släktlunch och släktmiddag hann jag med ett träningspass. Jag körde fyror och efter tre genomförda intervaller drabbades jag av ett infall att istället för att köra en fjärde fyra ge mig på en tabata-intervall. Detta visade sig vara ett felaktigt beslut då jag var tvungen att ge upp efter fyra 20 sekundare då benen var helt döda. Med lite eftertanke så var det ju rätt självklart att det skulle sluta så då tabator är dödligt jobbigt även med helt fräscha ben. 

Om vi återgår till den hyfsat lyckade delen av träningen, dvs fyraminutersintervallerna, så körde jag dem på 331, 333 och 332 watt att jämföra med kring 360-365 watt när jag är i form. Även här har utvecklingen varit god de senaste tre veckorna men jag antar att det är nu utmaningen börjar, att komma upp de sista 10% som fattas för att jag ska vara i för mig god watt-form. Sedan skulle det även behövas rätt många procent viktminskning för att kunna säga att formen som helhet är god. Julveckan är dock inte rätt tid för att lösa den delen av formförbättringen. 

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Och man kan ju inte säga annat än att du har tillförsikt och gott självförtroende. Först köra 3 bra intervaller, och då komma fram till - detta är för lugnt, jag kör tabata. Då krävs att man verkligen tror på sig själv. Så även om detta inte gick fullt ut var det ett mycket positivt tecken för den fortsatta träningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antingen det eller så är man korkad

   Radera
 2. Inte korkad! Snarare viljan att gå framåt! Bli ännu starkare!
  Jag gillar det :-)
  Men tabator gillar jag inte... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är viljan större än förmågan men förhoppningen är att det ordnar till sig framöver.

   Radera