torsdag 19 december 2013

Tröskeltest

Jag har i kväll genomfört ett tröskeltest på monarken enligt samma upplägg som jag gjort tidigare, dvs först uppvärmning följt av 5 min på vo2max, 5 min lugnt för att sedan köra 20 min så hårt som möjligt. 

Jag lyckades kräma ur så fantastiska siffror så som 270 watt under dessa 20 minuterna att jämföra med 304 watt vid denna tid i fjol. Då vikten dessutom ökat så kan vi konstatera att formen är allt annat än god...

Tar man resultatet under dessa 20 minuterna och drar bort 5% så ska det vara en god uppskattning av tröskelwatten vilket innebär 256 för min det. Tur det är länge till säsong.

2 kommentarer:

  1. Vilket sammanträffande. Jag läste alldeles nyss om ditt förra tröskeltest och hur du då gick tillväga. Hade nämligen själv tänkt testa formen och då gå tillväga på samma sätt. Så kommer detta inlägg upp precis i den stunden.

    Många skulle säga att 256 watt är bra, men du och jag har förstås lite andra mål. Som sagt, det är tur att det är många månader kvar att höja sig. Det är ju trots allt bara ca 55 watt att förbättra till i början av april om du ska vara ikapp fjolårets resultat. Är du frisk och skadefri ska det nog kunna gå.

    SvaraRadera
  2. Hoppas du har rätt. Första 20-30 watten kommer nog gå bra men senare blir det nog svårare.

    SvaraRadera