måndag 21 juli 2014

Distanspass i grekhettan

Igår var vi tillfälligt hemma ifrån stugan och då passade jag på att köra ett distanspass tillsammans med Tomas.

Vi körde Vännästrampetrundan och Tomas konstaterade likt jag redan gjort att den nya asfalteringen innan Nordmaling är av mycket dålig kvalité och att vägen nästan är sämre än innan de gjorde om den. Förhoppningsvis så är de inte färdiga utan ser till att förbättra beläggningen.

nyasfalterat...
Milen flöt på bra i värmen och vi cyklade mestadels bredvid varandra och pratade vilket var trevligt.

Planen var att stanna i Nyåker och fika på sommarcafét som finns där. Det visade sig dock att vi var för snabba då vi var där vid 12 och de öppnade först kl 13. Vi bestämde oss då för att rulla vidare till Bjurholm och istället äta lunch där.

Några kilometer efter Agnäs blev i omkörda av en traktor som låg och körde drygt 40 på platten och några km långsammare i backarna. Vi la oss bakom den och fick med andra ord riktigt bra pace i några km in till Bjurholm.

Varm Tomas väntar på mat
Efter en rejält tilltagen portion mat rullade vi hemåt och värmen tilltog ytterligare och ett tag visade termometern en bit över 30.

Varmt
 Turen blev 12,2 mil och snittfarten ca 33 km/h.

Efter hemkomst roade jag mig med att lasta in ved i vedboden i drygt tre timmar innan vi åkte tillbaka till stugan där vi idag mest sysselsatt oss med att svalka oss i havet.

2 kommentarer:

  1. Hej Jocke undrar om du vet om det blir nått vännäs tramp i år ? Och när i så fall.

    SvaraRadera
  2. Ja det blir det. Vi kör den 10/8 och info finns nu på http://vannasck.se/vannastrampet.html

    SvaraRadera