söndag 30 juni 2013

Premiär som licensierad - Gottne Veterancup

I slutet av förra veckan fick jag min tävlingslicens som cyklist och idag körde jag mitt första lopp som licensierad. Jag har tidigare kört två lopp i sportklass men idag var det riktig tävlingspremiär i Gottne Linjelopp som ingår i SWE-cup för veteraner.

Då det var start redan kl 09:00 blev det uppstigning i ottan för att bila ner till Gottne utanför Övik. I bilen åt jag det som numer är min standardiserade racefrukost, pannkakor. Tyvärr fick jag köra ner ensam då brodern sitter på intensiven med sin fina Tova.

Väl framme så hämtade jag ut nummerlappen som nålades fast och sedan bytte jag om och konstaterade att det var en tuff bana som väntade och att det var många forta gubbar som skulle köra.

På startlinjen var det ca 55 gubbar som stod och jag hade som mål att inte bli avhängd och försöka undvika sistaplatsen i H30-klassen.

Det började med ca 4 km masterstart fram till banans stora backe som förövrigt låg i byn Backe. Backen innebar en klättring på ca 80 höjdmeter och den skulle vi köra uppför 4 gånger då vi körde 4 varv på en 26 km bana. Första gången vi körde uppför backen tänkte jag att detta kommer bli jobbigt vilket det också blev men det kändes nästan bättre för varje gång vi körde den.

Nästan direkt gick det iväg en utbrytning som dock blev inhämtad med ca 3 mil kvar då farten i klungan var rätt hög.

Själv låg jag mestadels långt bak i klungan och konstaterar att min placeringsförmågan i klungan inte är fantastisk. Jag har en förmåga att hamna lite för långt bak och för långt ut åt sidorna vilket gör att jag inte skyddas optimalt från vinden men trots detta så gick det bra att hänga med och på sista varvet började jag även avancera lite i fältet.

I sista backen innan målet tog jag ytterligare några placeringar och gick i mål någonstans kring mitten av startfältet vilket jag helt klart är nöjd med, skönt att inte behöva skämma ut sig i tävlingspremiären. Jag är även nöjd med att benen kändes bra hela dagen även om jag fick slita en del i backen i Backe men det var jag nog inte ensam om.

Det blev 104 km med ett snitt på ganska exakt 40 km/h och ca 800 höjdmeter.

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat, skönt att ha avverkat tävlingspremiären.

  Trist att du fick åka ner själv hoppas verkligen att det vänder för Tova snart.

  Kör ni träningar på tisdagar som vanligt nu under sommaren också? Kommer upp till Vännäs nu i helgen och är uppe i två veckor. Hoppas bara att mitt hjul kommer upp till Vännfors i tid bara. Det gamlamåde inte bra efter min senaste krash på Solleröloppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi kör på tisdagar även under sommaren.

   Du får ju lägga av och krascha... Gick det bra med kroppen?

   Radera
 2. Ja hyfsat, har en överansträngd höger arm som dämpade hela fallet så jag fick inte en skråma i övrigt. Bara materiella skador på cykeln i övrigt. Så det var nog bra för min arm har behövt vila, den var inte riktigt pigg på kvällens träning.

  Jag dyker förhoppningsvis på tisdag, ska se till att ha barnvakt då. :)

  SvaraRadera