söndag 2 juni 2013

Fikatur till Vindeln

Igår var det årspremiär för fikatur till Vindeln, dock med ett lite annorlunda upplägg än det vanliga. Det var både en ny väg och ett nytt café.

Det var jag och Titanen som rullade iväg strax efter nio i går morse och vädret var återigen fantastiskt. Istället för att ta vägen via E12:an och sedan Tvärålund så cyklade mot Bjurholm för att svänga av efter två mil längs Bjurholmsvägen mot Skivsjö och Vindeln. Jag har aldrig tidigare cyklat den vägen så det var en ny bekantskap, dessutom en riktigt trevlig sådan. Bror körde den för någon vecka sedan och lovordade vägen och den förtjänade verkligen alla lovord. Bra underlag och fantastisk norrländsk natur.

När vi var framme i Vindeln efter dryga 7 mil blev det fika på Vejos Café. Fikat var riktigt bra och de har fått till en trevlig innemiljö. Uteserveringen kan dock inte riktigt mäta sig med som Café Kvarn erbjuder nere vid älven.

Efter fikat bar det av hemåt via Rödåsel längs med Vindelälven. För att förbättra träningseffekten så hade det börjat blåsa en hel del under vår fikapaus så nu hade vi rak motvind i nästan 5 mil. Det säga ju att man blir stark av motvind så vi tackade och tog emot och det hördes inga svordomar alls kring att det blåste fan rakt på näsan...

Totalt blev rundan rätt exakt 12 mil och jag tror att det är svårt att få ihop en runda i närområdet längs vackrare vägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar