torsdag 17 januari 2013

Soria via Mogan

Jag och bror har idag avverkat en cykeltur upp i bergen och tillbaka. Vi satte av längs med kusten och vid Puerto de Mogan svängde vi höger upp mot Mogan och sedan vidare mot Soria vilket innebär en klättring upp till ca 900 meter över havet. Klättringen går på en riktigt trevlig väg med mängder av serpentinsvängar och riktigt bra asfalt. Tyvärr är nedfarten från högsta toppen till Soria inte alls lika bra då det istället är väldigt dålig asfalt några kilometer vilket gör att ett antal höjdmeter går till spillo.

I Soria handlade vi en läsk på Supermercado Marta och tanten i kassan satt på exakt samma ställe i exakt samma ställning som i fjol.

På väg hem uppstod det återigen problem med min cykel då den började smälla och ha sig vilket berodde på att låssprinten på kedjan var påväg ut. Jag hade dock ganska tur på detta problem uppstod bara någon km på Free Motions verkstad i Playa del Ingels och problemet var inte värre än att jag kunde rulla dit. Mekanikern där fixade problemet på några minuter och ville dessutom absolut inte ha några pengar för besväret. Grymt bra service med andra ord.

Turen blev 104 km och vi klättrade drygt 1700 höjdmeter.

Brant - 18%
svettiga gubbar
serpentiner
Supermercado Marta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar