torsdag 24 januari 2013

Gran Canaria 2013 - sammanfattning

Nu är årets kombinerade träningsläger och familjesemester här på Gran Canaria till ända. Allt är packat och snart går planet hem till kylan i Sverige.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det varit en lyckad resa, både gällande familje- och träningsdelen.

Hotellet har uppfyllt våra förväntningar och maten har varit riktigt bra. Junior har ätit massor av korv, pannkakor, pasta, nudlar och frukt från buffén. I övrigt så har han tyckt det varit en väldigt trevlig resa då han kunnat göra jätteroliga saker hela dagen så som att gräva i en gigantisk sandlåda (läs stranden), leka med vattnet i polen (även om han tyckte det var väl kallt i vattnet) och springa omkring i gräset. Dessutom har han fått bada badkar med mamma eller pappa varje dag och efter det fått se bamse och äta russin eller vindruvor efteråt. Första veckan var dessutom storkusinen tillika stora idolen här och förgyllde tillvaron. Även mamman och pappan har haft det riktigt bra.

När det gäller träningen för egen del så ha det flutit på riktigt bra utan varken skadekänningar eller sjukdomar vilket varit ett problem tidigare resor. Det blev totalt en träningstid på 28 timmar och 39 minuter vilket jag är nöjd med. Träningen har till stor del bestått av distanstempo men med inslag av en hel del tid kring tröskel då det naturligt blir så i denna backiga terräng. Det enda som inte riktigt följt planen är att jag inte mäktat med att köra så många 30 sek spurter som jag fått instruktion av Aktivitus om att göra då jag kände att de slet väldigt mycket då vi mest kört så kuperad terräng att tiden för återhämtning varit för liten.

Om någon är intresserad så blev det 75,7 mil och drygt 11 000 höjdmeter avverkat under dessa knappa 29 timmar cykling.

Nu blir det några dagars total vila från träning följt av en vecka med bara korta och lågintensiva pass vilket förhoppningsvis gör susen för formen.2 kommentarer:

  1. Det se riktigt väldigt härligt ut! Välkommen hem till kylan!

    SvaraRadera
  2. Ja nu lär du få din superkompensation, det vill säga toppform lagom till alla tävlingar i februari....

    SvaraRadera