lördag 19 april 2014

Cykling naturell och monsterportioner.

Det var ett gäng cyklister från Vännäs som skulle ut på en cykeltur idag. De var så vänliga att de körde via Nordmaling så att jag som tillbringar påskhelgen i stugan utanför Nordmaling kunde haka på delar av rundan vilket var trevligt.

Något som inte var lika trevligt var att jag när jag skulle klä på mig cykelkläderna upptäckte att jag lyckats glömma cykelbyxorna på jobbet efter torsdagens lunchpass. Det blev alltså cykling naturell idag...

Nu cyklade jag inte helt naken på underkroppen då jag hade ett par långa tights att tillgå men jag fick alltså köra utan stoppning i baken. Det gick relativt bra men helt bekvämt var det inte och jag skulle inte vilja göra som en av deltagarna på Mallorcaresan (Tellné) gör och jämt köra utan vadderade byxor. Det tror jag skulle kunna ta en ända med förskräckelse...

Bekymrad skäggig gubbe utan stoppning i baken.
Från Nordmaling cyklade vi till Bjurholm där det var planerat lunchstopp. Vi stannade på pizzeria Michelangelo som erbjöd minst sagt rejält tilltagna portioner. Jag beställde en rullkebab som var minst lika stor som Karl-Alfreds underarmar. Även pizzorna var minst sagt stora.


Ytterligare en intressant detalj med denna pizzeria var att de hade ett rätt bra utbud av bakverk så nu har även utbudet av potentiella fikaställen utökats vilket är bra.

Efter maten styrde vi kosan mot Vännäs och väl där hade jag fått ihop ca 8 mil, de övriga ca 12,5. Då jag skulle på middag med Johannas släkt på hotellet i Vännäs cyklade jag inte vidare tillbaka till mot stugan utan istället svängde jag av hemma, tog på mig ett par cykelbyxor, gick ut igen och körde två mil till så att jag passerade 10 cyklade mil för dagen.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat. Stora pizzor och rullkebaber och möjlighet till bra fika har du inte fått om "bak"foten. Tar inte en ända med förskräckelse.

    SvaraRadera