måndag 21 april 2014

Påsk i stugan och väggen på vägen hem

Påsken har tillbringats i stugan och det har varit minst sagt trevligt. Vi har hunnit med en hel del så som att äta påskägg, leka på altanen och i sandlådan, spelat sällskapsspel och bjudit familj och vänner på lunch respektive fika.

Dessutom har vi hunnit med en utflykt till Övik och släktmiddag på hotellet i Vännäs.


Tyvärr så tog påsken slut och det var dags för hemfärd idag sent på eftermiddagen. Familjen tog bilen och jag tog cykeln.

Planen var att köra minst 3 timmar så jag var tvungen att köra en lite längre väg hem än vanligt. Jag kände direkt att gårdagens pass med 2 omgångar a 12 st 30 sek spurter med 15 sek vila mellan varje spurt gjort kaos med benen.

Jag försökte ändå hålla hyfsad fart och första biten var vinden dessutom gynnsam men efter ett par mil var det slut på medvind och det blev kant eller motvind resten av resan.

Jag förstod att det skulle bli jobbigt med tanke på de mosiga benen så efter knappt 1,5 timmar drack jag upp en burk med energidryck och en halvtimme senare åt jag upp den twix jag hade med mig. Tyvärr så piggnade inte benen till utan de blev bara tröttare och tröttare.

Sista 40 minuterna fick jag anstränga mig rejält för att totalsnittet skulle landa över 30 km/h vilket jag lyckades med precis.

Efter 90,4 km var jag hemma och rejält mör, så mör att jag var tvungen att lägga mig på hallgolvet ett tag innan jag halsade en halvliter cola och sedan gick i duschen.

Nu någon timme senare efter mat och lite vila har jag dock piggnat till.

2 kommentarer:

 1. Roligt att ni haft så bra helg!!!

  Vad gäller cyklingen, så har du verkligen satsat de senaste tre dagarna. Först 10 mil, sedan ett brytarpass och nu 9 mil. Inte illa alls. Intervallpasset var nog en formhöjare, om än inte redan idag. Bra jobbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hoppas det. Till idag var det dock en rejält formsänkare, satan vad trött jag var på slutet.

   Radera