onsdag 2 april 2014

Mallorca dag 2 - heldag i bergen

Jag var lite orolig då vi rullade iväg från hotellet i morse pga av gårdagens punkteringar. Jag hoppades nya däck skulle råda bot på problemen men helt säker var jag inte. Det rullade dock på utan problem och när det gått ett par mil kändes det tryggt igen.

På schemat idag stod det bergscykling och vi började genom att köra den så kallade Militärbacken efter att ha kört genom Palma. Jag har aldrig kört denna backe tidigare men det var en trevlig bekantskap. Precis som igår satte Jonas och Christer upp en bra fast i backen så jag fick bita i för att hänga med. Det fortsatte sedan med rätt hög fart i backarna hela dagen.

 

Efter militärbacken cyklade vi till Valldemossa via Puigpunyent. I Vallemossa intog vi en lunch där 7 av 8 personer beställde spagetti bolognese. Det var bara Johan som tokade till det och beställde carbonara.


Efter den fina lunchen körde vi vidare till Soller och sedan upp mot Puig Major. På vägen passerade vi byn Fornalutx som enligt bror blivit utsedd till världens finaste by. Idyllen stördes dock idag av ett rejält vägarbete.


Backen upp till Puig Major är rätt mastig men vi tuggade på i rätt bra fart. Jag lyckades vara först upp för backen vilket nog iofs inte berodde på att jag var starkast utan snarare på att jag till skillnad från några av de övriga visste vart toppen låg. Men först är alltid först :-)

 


Efter lite återhämtning på toppen rullade vi ner för backen igen och tog en fika i Fornalutx. Vi undvek dock att sätta oss vid torget för att inte behöva fika granne med vägarbetet.


Efter fikat som förövrigt var rejält cyklade vi hemåt. Det var dock en rejäl backen i vägen som vi var tvungna att cykla uppför, Coll de Soller. Efter den backen var det mest utför hem och vi cyklade via Bunyola och La Cabaneta innan vi var hemma efter en heldag i sadeln.


Dagen var mycket trevlig och det flöt överlag på bra även om vi hade några mindre incidenter så som två punkteringar och en kedja som hoppade och fastnade mellan drev och ram. Det var dock inget som inte gick att åtgärda utan större problem


Nu blir det sängen för att vara redo för morgondagens tur som sannolikt blir väsentligt kortare och plattare då vädret tyvärr ser ut att bli ganska dåligt i morgon.

1 kommentar:

  1. Härligt! Nu längtar man ännu mera med -3 grader imorse på jobbpendlingen
    :-)

    SvaraRadera