söndag 6 april 2014

Mallorca dag 6 - pizza i Petra

Idag var vi 6 cyklister som samlades utanför hotellet vid 9-tiden för gemensam cykeltur. Planen var att cykla till Petra via en liten omväg för att fika/äta vid torget där.

Tanken var dessutom att vi skulle försöka tajma ankomsten till Petra med Jonas och Micke som också skulle dit men köra lite lugnare och kortare väg.

Det rullade på bra och vi körde veckans längsta avsnitt utan stopp då vi stannade för första gången efter drygt 40 km pga av en liten felnavigering. Vid det stoppet bestämde sig Christer L för att vända hemåt då han var ganska nöjd för dagen. Han tänkte köra kortaste vägen hem men vi fick sedan höra att han av misstag kört en omväg på ca 3 mil så det blev ett ganska långt pass även för honom.Efter har kört på riktigt fina vägen hela dagen kom vi fram till Petra och tajmingen var nästintill perfekt då Jonas och Micke dök upp ca 5  minuter efter oss.
I Petra blev det ett rejält stopp och en rejält lunch bestående av pizza, cola och kaffe vilket var både trevligt och gott.

Efter lunchen fortsatte det på trevliga vägar i grymt väder. Den stadiga lunchen gjorde dock att min mage hamnade lite i olag då den ännu inte är riktigt återställd efter den åkomma jag hade i mitten av veckan. Efter ett toabesök och lite fortsatt cyklande återhämtade den sig dock och på slutet var det inga problem.Första 2/3 av rundan hade jag och bror dragit ganska precis hälften var men bror som alltid tycker han har så låg puls när han ligger bakom när det inte är backar (även om han idag sa att han fick upp pulsen när han låg bakom i kantvinden) fick dra sista 1/3 då jag tänkte att han skulle få komma åt träningseffekten (och jag dessutom behövde någon mils återhämtning för magen). :-)

Träningseffekten var dock trots detta tydligen inte tillräckligt hög så han smet ut en timme extra efter att vi kommit tillbaka till hotellet.

För oss som inte körde något extra blev det ett pass på 14 mil men endast 700 höjdmeter.

Förövrigt så så körde visst även Micke och Jonas fel på vägen hem så även de som skulle köra kort fick ihop ett rejält pass på 10 mil. Dessutom punkterade Micke så nu är det bara två av nio som klarat sig utan punktering hitintills i veckan. De som klarat sig är de grabbar som äger under 70 kg så det kanske är det som är problemet, vi övriga är för tunga.

I morgon är det sista dagen och då bär det upp i bergen igen.

2 kommentarer:

  1. Du är snäll du bror....

    För övrigt blev det enligt min mening en bra runda.

    SvaraRadera
  2. Visst är jag :-)

    Mycket bra

    SvaraRadera