fredag 3 maj 2013

Lunchrace och riddarrustning

Då det inte finns någon tid för träning i kväll och troligtvis inte heller någon tid i morgon så tog jag en något längre lunch idag och körde ett cykelpass på dryga timmen.

Mattias på Aktivitus har beordrat mig att köra ett pass som heter MTB-race och kortfattat innebär det att jag ska köra 90 sek på nästan max följt av 8 minuter på trävlingsfart. Nu körde jag racer istället för MTB men enligt samma upplägg som visade sig vara jättejobbigt.

För första gången sedan hemkomsten var det roligt att cykla vilket berodde på att kroppen kändes något bättre än vad de gjort de senaste passen, det kändes alltså inte längre som jag var sjuk. Att det blåste helt absurt mycket gjorde då inte så mycket.

Något annat jag försökte träna på idag var att köra snabbt i kurvorna vilket är något jag är riktigt dålig på. Jag är helt enkelt en fegis och har grymt svårt att låta bli bromsarna. Jag kanske får ta på mig hockeyutrustningen och testa lite gränser för att känna att jag kan köra betydligt fortare än vad jag vågar göra i dagsläget. Ett annat alternativ skulle kunna vara att köra i en riddarrustning. Utan dylika skydd gör det ju så sjukt ont att krascha vilket gör att tar till alldeles för mycket marginaler.

6 kommentarer:

 1. Riddarrustning kan ju vara något, men jag är rädd att den är lite väl tung?

  Låter som ett jobbigt och mycket givande pass.

  SvaraRadera
 2. Lite tung kanske men hjälmen ser ju aero ut.

  SvaraRadera
 3. Blir man inte öm i stjärten av all cykling?

  /Leif

  SvaraRadera
 4. Om du ska träna kurvor är mitt råd till dig att vänta tills de sopat gatorna. Gruset är ju livsfarligt i svängarna!

  SvaraRadera