tisdag 28 maj 2013

Träna låg - bli trött

Eftersom det blev rätt lite cyklat i helgen tog jag med cykeln i bilen när jag åkte in till jobbet igår för att sedan cykla hem efter arbetsdagen och då cykla en lite längre väg en vanligt. Vägen jag valde gick via Vindeln och Tvärålund och bjöd på fantastiska vyer i fantastiskt kvällsväder.

Då jag hört att det nya svarta är att träna med låga energinivåer så gav jag mig av vid 17.30 utan att ha ätit något sedan lunchen som bestod av fisk och några små potatisar. När jag var framme i Vindeln efter knappa 6 mil började den utebliva middagen göra sig påmind genom en kraftig hungerkänsla och även en viss matthet i kroppen. Mattheten kan även ha haft att göra med att jag lagt in några 30 sek spurter som brukar suga musten hur mig. Detta gjorde att jag tog ett kort stopp för att äta den nödsnickers jag hade med mig för att sedan rulla vidare hemåt.

Problemet efter stoppet var att jag nu helt plötsligt hade rejält med motvind vilket inte gjorde att jag direkt kände mig piggare så det var bara att borra ner huvudet och köra så gott det gick för att komma hem.

Efter dryga 9 mil och ytterligare någon spurt var jag jättetrött och sista milen gick rätt tungt. Efter just över 3 timmar var jag dock hemma och hade avverkat nästan på metern 10 mil. Efter dusch och ombyte satt det bra med middag några timmar senare än vanligt.

Att jag cyklade hem igår gjorde att jag inte hade någon bil att ta till jobbet idag så det fick bli ytterligare en sväng på cykeln, denna gång utan omväg. Gårdagen pass satt kvar rejält i benen och jag kan säga att det inte direkt blev något hastighetsrekord idag.

1 kommentar:

  1. Såg trevligt ut, och jag kan förstå tröttheten då ingen energi tillförts. Jag undrar dock vad "det nya svarta" är.

    SvaraRadera