tisdag 11 februari 2014

Tillbaka i träning

På grund av den extremt dåliga känslan i kroppen den senaste veckan hade jag tänkt vila idag men helt plötsligt kände jag mig väsentligt piggare idag och bestämde mig därför i kväll för att ändå köra ett pass.

Det står 4 st vo2max pass på schemat i veckan så det blev ingen mjukstart.

Jag tänkt att jag skulle försöka köra på samma nivå som sist när jag körde fyror och siktade på 360 watt. Första intervallen avverkades på 364 watt, andra på 360 watt och den tredje låg jag också på 360 watt men efter tre minuter in i tredje var jag helt slut och avbröt den intervallen.

Jag tyckte det gick riktigt tungt och bestämde mig för att gå tillbaka och kolla hur mycket sämre jag var nu jämfört med sist jag körde fyror. Då visade det sig att jag inte alls hade kört på 360 watt utan på 350 watt och att jag hade fått slita tungt då. Jag var alltså inte så mycket sämre nu - skönt!

Efter detta rullade jag lugnt i 7 minuter och sedan körde jag 2 stycken till intervaller a fyra minuter, dessa dock endast på 340 watt.

Summa summarum ett helt ok pass och framförallt är känslan efter passet väsentligt bättre än vad det var förra veckan. Kanske var det gårdagens pizza som gjorde skillnaden.

2 kommentarer:

  1. Ja, du ser vad lite onyttig mat kan bidra till. Roligt att du nu är på banan, och det låter som ett riktigt bra pass.

    SvaraRadera
  2. Ja det var ett rätt bra pass. Skönt att få till något vettigt.

    SvaraRadera