måndag 17 mars 2014

Spicka i gaffeln

I slutet av fjolårets cykelsäsong uppmärksammade jag något som såg ut som en spricka i framgaffeln på min racercykel. Då säsongen var mer eller mindre slut tog jag inte tag i detta direkt utan tänkte att jag skulle ha gott om tid att fixa problemet innan det var säsong igen.

Nu börjar dock tiden sina då jag drar till Mallorca om två veckor så nu har jag äntligen tagit tag i detta. Jag har idag mailat bilder till Canyon och de har avrått mig från att använda gaffeln.


Jag har även fyllt i en reklamationsblankett och skickat den till Canyon och min förhoppning är att detta ska gå på den sexåriga ramgarantin som även gäller gafflar på Canyons landsvägscyklar då skadan uppstått vid normal användning och inte i samband med någon krasch.

Det blir intressant att se hur ärendet hanteras och har jag tur så hinner jag få hem en ny gaffel innan avresan. Hinner jag inte det sitter jag dock inte i sjön då jag säkrat upp det hela genom att kunna låna gaffeln från brors ramspruckna Canyon Ultimate CF SLX som han använder som trainercykel.

9 kommentarer:

 1. Ojj! Exakt likadan spricka hade jag på min Canyon 2012! Fick också en ny gaffel. Canyon svenska sa att det inte var vanligt!
  Nu har du också en sådan spricka. På min gaffel sprack det vid snabbfästet på bägge gafflarna inte bara den ena... Det hade de inte sett förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant.

   Behövde du skicka iväg din gaffel eller räckte det med att skicka bilder? Ungefär hur lång tid tog det innan du fick en ny från att du reklamerade?

   Radera
  2. Blir intressant att se om det är Polarservice, eller något helt annat....

   Radera
 2. Du det gick snabbt, från anmälan till ny gaffel från tyskland runt en vecka. Det enda jag behövde göra var att såga av ena gaffelbenet och ta en bild och skicka in bilden till Canyon svenska om jag kommer ihåg rätt. Sen var den saken ur världen. Men jag minns att jag tyckte det gick fort och krångelfritt...

  SvaraRadera
 3. Käns det att det är en spricka om du drar nageln över den? Eller ser set bara ut som klarlacken som spruckit ? Har en liknande spricka på min cykel men inte på samma ställe men den käns inte om man drar nageln över den utan snarare som klarlacken på färgen sprukigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också funderar på om det bara är klarlacken eller om det är en spricka på riktigt. Har skrapat lite försiktigt och det tycks tyvärr vara en riktigt spricka.

   Radera
 4. Hej Jocke!

  Jag kom precis hem från Mallis och upptäckte likadana sprickor i min 2010 Ultimate CF gaffel. Har tagit bilder och skall se vad de säger om replacement eller garanti. Jag har krafsat bort lacken och jag tror att det inte är rakt igen sprucket men känns ju inte helt gött o köra på...

  Mv Stefan K HCK Götelaborg..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä man vill inte direkt chansa när det gäller framgaffeln.

   Mitt ärende hanterades utan problem. Jag fick välja att skicka ner cykeln eller få hem en gaffel. Jag valde det senare och det tog en dryg vecka så hade jag en ny gaffel hemma.

   Hoppas att det även löser sig för dig.

   Radera