tisdag 14 januari 2014

4:or och alternativ uppvärming

I kväll har jag roat mig med att köra 4 minutersintervaller. Det blev hela 6 st intervaller på mellan 335-340 watt. Det brände på bra i benen på sista intervallen men jag lyckades ändå hålla uppe watten under alla intervaller vilket kanske innebär att jag borde skruva upp belastningen något till nästa gång vilket i sin tur skulle innebära att det blir ännu jobbigare.

En annan intressant detalj är att temperaturen var 13,5 grader i rummet i början av passet och 17 grader i slutet. Jag kanske får flytta runt monarken i huset och cykla hela kvällarna för att stödja uppvärmningen nu när rysskylan kommit hit.

7 kommentarer:

 1. Det var jädrans vad du kör. 6 x 4 min är inte illa. Jag måste också säga att wattalen var respektabla. Det känns som att formen börjar infinna sig.

  Jag la för övrigt märke till samma sak som du - just i dag. Det var 7 grader varmare i mitt cykelrum efter 98 minuters cykling. Inte illa. Men det skulle bli jobbigt att höja värmen i alla rum på detta sätt. Skulle nog leda till överträning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det rör helt klart på sig åt rätt håll på formfronten.

   Ja men tanke på hur mycket uppvärmning det behövs nu så skulle det vara en överhängande risk för överträning :-)

   Radera
 2. Undras hur mycket energi vi genererar på en vinter på trainern?
  Gissningsvis en hel del :-)
  Frun säger alltid när hon tittar in i garaget: Va varmt det är ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det blir nog rätt mycket energi och värme som genereras.

   Radera
 3. Jag höjde också tempen igår, under ett tvåtimmarspass med tröskelåttor. Dock verkar VO2 vara effektivare som värmekälla, då jag bara höjde med fyra grader - till 8,4 :-)

  Bra kört! Hur långa vilor kör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då startade du med rätt kallt i rummet :-)

   Jag kör med 3 min vila mellan intervallerna

   Radera
  2. Mjo, det blir lätt så i ett oisolerat garage som bara värms till "acceptabelt" till träningspassen - men jag slipper iaf sitta på altanen :-) Sen är det en ganska intressant känsla att frysa om fötterna så tårna domnar bort, medan svetten rinner floder på överkroppen...

   Oj! Det var hårt, imponerande!

   Radera