onsdag 22 januari 2014

Gubbkropp och tjugor

Min gubbkropp har återigen meddelat att den inte uppskattar relativt hård träning tillsammans med helt utebliven stretching vilken den meddelar genom en irriterad höftböjare och ljumske.

Detta gjorde att jag planerade om dagens pass något. Jag hade tänkt köra 20 minutersintervaller med att varierar mellan att ligga på 90% och 110% av tröskel men valde istället att köra jämn belastning för att skona de irriterade områdena ifrån igångdragen.

Inför första tjugan tänkte jag att jag kör på min sedan någon vecka beräknade tröskel som är 285 watt och jag hamnade rätt nära, utfallet blev 287 watt.

Under vilan efter första intervallen drabbades jag av latmasken och bestämde mig för att köra något lugnare på intervall två, främst pga av lathet men även för att spara ljumsken.

Jag inledde denna intervall på ca 265 watt men när jag kört knappt halva och ljumsken kändes bra tyckte detta kändes för slappt och höjde upp intensiteten till kring 285 watt igen vilket gjorde att snittet på tjugan landade på precis 275 watt.

Som ni ser på denna snygga graf så stegras effekten nästan hela vägen på intervall två.


Förövrigt så har ljumsken reagerat hyfsat bra på kvällens pass vilket innebär att det i varje fall inte blev sämre. Nu har jag inledd och omfattande stretchingprogram kompletterat med lite behandling med kyla och värme för att råda bot på problemen.

4 kommentarer:

 1. Jo, vi har ju som gamla stela kroppar. Utan stretching blir det problem, och tyvärr missas det en del. Jag måste dock säga att min Rumble Roller är ovärderlig i detta sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har plockat fram min rulle nu igen. Den är bra.

   Igår körde jag även med kyla varvat med vetevärmare vilket tillsammans med stretching verkar gjort susen då det känns mycket bättre idag. J tyckte dock det såg tveksamt ut när jag satt med paket ur frysen på låren igår kväll.

   Radera
 2. Det kostar att ligga på topp!
  Mmm! Sitter oftast 10 minuter direkt efter passet och kör stretchövningar för ljumskar, vader och stora lårmuskeln. Det är tråkigt men nödvändigt.
  Bra jobbat ser på grafen att du inte har någon större drift mellan puls och effekt vilket tyder på att du ligger rätt. Har man en drift på över 5% så har man kört för hårt! :-)
  Kallas i trainingpeaks för decoupling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är dessa 10 min jag också borde genomföra efter varje pass. Tyvärr så slarvar jag alldeles för ofta.

   Låter bra att det ser ut som jag ligger rätt!

   Radera