lördag 18 januari 2014

Skid SM och mer intervaller

I förmiddags satte vi oss i bilen och åkte till Umeå för att titta på skid SM. Vi såg när herrarna körde 15 km klassiskt och jag konstaterar att dessa grabbar inte slarvat med den kardiovaskulära träningen. Trycket och farten i backarna var minst sagt imponerade.

Vidare var det trevligt att det var riktigt bra med publik längs spåret och tävlingarna var verkligen lättillgängliga för publiken vilket är praktiskt då man har med sig en 2,5 åring. Junior tyckte förövrigt att det var väldigt trevligt och har var mycket duktig på att heja på åkarna även om han gjorde det på sitt eget speciella sätt då han hela förmiddagen lekte att han var ett får.Efter denna utflykt har jag hunnit med ett träningpass idag och det blev återigen Vo2Max intervaller då det är veckan fokus. Denna gång körde jag med upplägget 2 set med 3 intervaller a 4 minuter med 2 min vila mellan. Mellan seten cyklade jag på ca 100 watt i 10 minuter. Intervaller kördes på följande intensitet; 337 watt, 337 watt, 338 watt, 338 watt, 333 watt och 339 watt. Förutom en liten svacka på intervall 5 var det rätt stabilt.

7 kommentarer:

 1. Imponerande effekt å grymt fokuserad träning måste jag säga eftersom du ligger så perfekt nästan hela tiden. Jag tjatar om det ofta, fokus på träningspasset a och o!
  Du verkar ha det Jocke! Bra kört!
  Ungar, visst är det härliga!
  Kommer ihåg när jag och kompisen hade med oss grabbarna på en luleå hockey träningsmatch på hösten. Inte mycket folk så grabbarna sprang runt å lekte i arenan en hel del. Så kom första periodpausen då frågade kompisen sonen min vem han tycke var bäst. Sonen min svarade: Han i svart å vitt är bäst!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då jag själv är fd hockeydomare tycker jag det var ett riktigt bra svar!

   Tack, ja nu är fokuset bra och då blir även träningspassen bra.

   Radera
 2. Trevligt med längdåkning. Planen är att vi satsar på det i morgon. Starka intervaller och 6 st fyror är inte illa. Jag måste också säga att du är bra på att köra lugnt. Jag borde köra lugnare mellan de intervaller jag kör, men jag vet knappt hur man cyklar lägre än 200. Att cykla på 100 watt har jag nog aldrig provat.... Men jag tror det är du som är rätt ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer instruktionerna från Aktivitus och de säger 100 watt mellan intervallerna. Det är inte cyklingen mellan intervallerna som ska ge träningseffekten :-)

   Radera
  2. Håller med. Jag vet bara inte hur man lyckas.....

   Radera
 3. Alltså! När jag verkligen vill köra lätt så har jag en grundregel!
  Bara lilla klingan fram!
  Då får man hög kadens å låg puls, låg effekt likaså :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växelvajern har just gått av, så jag har bara stora att tillgå....

   Radera